Cum arată Dacia 1310 din 1981 scoasă la vânzare pe autoscout24.com pentru 9.900 de euro. FOTO

Autor: ProMotor 06 apr. 2020 Știri auto

Se vinde o Dacia 1310 din 1981 cu 9.900 de euro pe site-ul internaționalul autoscout24.com. Mașina este de vânzare în Germania, dar este înmatriculată în județul Olt.

GALERIE FOTO

Această Dacia 1310 din prima generație a modelului, scoasă la vânzare pe site-ul autoscout24.com, are un preț care i-ar face pe români să ridice din sprâncene, mai ales că vânzătorul nu oferă informații referitoare la o posibilă înscriere a modelului ca vehicul istoric.

Astfel, bătrâna Dacia 1310, care a împlinit deja 39 de ani, poartă un număr de înmatriculare cu trei litere care îi sugerează trecutul boem: UPA – Uzina Automobile Pitești, fosta denumire a uzinei Dacia de la Mioveni fondată în 1966.

Cum arată și cât costă cea mai ieftină Dacia Logan vândută pe site-ul auto mobile.de

Mașina cu vopsea exterioară galbenă a parcurs doar 20.600 de kilometri în cele aproape patru decenii de existență, adică o medie de aproximativ 528 de kilometri pe an, ceea ce demonstrează că proprietarul a vrut să o conserve cât mai bine posibil, fără să o pună la muncă.

Exteriorul nu pare să aibă vreo urmă de rugină. Cabina modelului confirmă starea bună în care pare să fie exteriorul. Scaunele, așa cum erau la acea vreme, fără tetiere, sunt îmbrăcate în huse de culoare roșie.

Vânzătorul susține că mașina lui are motor care dezvoltă 65 de cai putere, o valoare rezervată modelului Dacia 1410 Sport, venit pe lume abia în 1983.

Deși este de vânzare în Germania, modelul înmatriculat în județul Olt pare fotografiat în fața unei case dintr-un sat românesc.

Ce dotări are Dacia 1310 din 1981?

Vânzătorul nu oferă detalii referitoare la dotări, dar când a venit pe lume, Dacia 1310 reprezenta un pas înainte față de 1300. Mașina primea radio, lunetă cu dezaburire, oglindă exterioară și pe partea dreaptă, iar spațiul dintre pasageri era mărit cu 8 centimetri. Unele versiuni erau echipate și cu servofrână, iar scaunele primeau tetiere (nu este cazul mașinii de vânzare).

 

Fiți alături de noi și pe Instagram!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide