Dacia 1310 supercar – Cum arată Dacia cu 200 de cai putere? VIDEO

Autor: ProMotor 15 mai 2020 Știri auto

Această Dacia 1310 a devenit supercar. Nu mai are niciuna dintre componentele cu care a ieșit pe porțile uzinei în urmă cu peste 40 de ani. Dar are 200 de cai putere și un look care i-ar speria pe posesorii de mașini sport.

GALERIE FOTO

Faceți cunoștință cu Dacia 1310 care nu mai este Dacia. Mai bine de 10 ani a fost cu ochii pe ea Alexandru Iulian Badea, cel supranumit “Puya”. A fost a unui prieten, care i-a vândut-o, în sfârșit, în 2016. 1000 de lei a dat pe ea.

Mașina, care a apărut pe canalul de YouTube Avrigeanu Mihai, a primit mai multe seturi de jante și o așteaptă altele noi. Aceea pare că va fi combinația perfectă. Faruri, proiectoare și stopuri personalizate, o capotă nouă completează look-ul agresiv al mașinii.

Are uși de la Dacia Dedicație reconstruite din fibră, cu boxe integrate și cu geamuri electrice, preluate de la un Opel Vectra B.

Bordul a fost îmbrăcat integral în piele de culoare neagră, care prezintă cusături contrastante turcoaz, asortate cu vopseaua exterioară. Instrumentarul de bord, o combinație de digital și electronic, este luat de la un Opel Kadett Gsi.

Și-au făcut apariția la bord și scaune tip scoică și centuri în trei puncte, ca într-un adevărat supercar, iar în consola centrală au apărut butoane noi cromate. O banchetă de Solenza și-a găsit loc în spate, iar plafonul a fost și el refăcut de la zero și îmbrăcat într-o imitație de catifea.

Suspensia pneumatică are mai multe setări, poate ridica sau poate coborî mașina prin simpla apăsare a unui buton, în funcție de suprafața de rulare.

Dar piesa de rezistență se regăsește sub capotă. Este vorba despre un motor preluat de la Clio RS, care dezvoltă în jur de 200 de cai putere și care este cuplat la o transmisie preluată de la un Renault Espace.

Ce va face cu Dacia 1310 supercar?

Un prieten îl tot bate la cap pe să-i vândă această Dacia 1310 modificată radical. Alexandru nici nu se gândește. “Nu are preț!”, l-a anunțat pe cel interesat.

După ani de muncă și foarte mulți bani investiți, spune că nu va vinde niciodată mașina. Plănuiește să o revopsească în aceeași nuanță, pentru că vopseaua actuală nu arată impecabil.

Cât a investit în această mașina? Nici nu a calculat.

La cei 30 de ani ai săi, „Puya” are cinci mașini: o Dacia 1300, o Dacia Sport, un Renault Clio, un Opel și Dacia 1310 supercar.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide