Dacia a anunţat când bagă pe Duster ce aşteptăm de o viaţa

Autor: Marius Vișan acum 5 ani Știri auto

Potrivit lui Andrei Stratu, şef produs gama Dacia, Duster cu cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj EDC (Efficient Dual Clutch) va fi disponibil în România începând cu luna februarie 2017, la ”un preţ cât mai competititiv faţă de concurenţi”, anunţă Digi24. Astfel, începând din februarie 2017, România va fi printre primele ţări în care acest model va fi comercializat. 

Deocamdată, oficialii Dacia nu au dezvăluit de la ce preţ se va vinde modelul Duster îmbunătăţit, dar au precizat că acesta va fi „puţin sub preţul mediu al pieţei”.

„Se va găsi un preţ cât mai competitiv faţă de concurenţi, vom fi poziţionaţi la nivelul concurenţei”, a declarat pentru Digi24, Andrei Stratu.

Potrivit reprezentanţilor Dacia, Duster a fost înnoit cu o cutie de viteze automată pentru a răspunde pieţei în creştere pe acest segment de autovehicule, dar şi a „aşteptărilor unei categorii din ce în ce mai largi de clienţi”.

Aceasta va fi disponibilă inclusiv pe modelul Duster 1.5 DCI 109 CP 4×2.

„Cutia de viteze dispune de două ambreiaje: unul care acţionează treptele impare de viteză (1/3/5) şi un altul care acţionează treptele impare (2/4/6 şi treapta de marşarier). Schimbarea vitezelor este realizată cu ajutorul unor motoare de acţionare electrice gestionate de un calculator care selectează treapta ideală în funcţie de regimul în care motorul este solicitat de şofer. În timpul schimbării vitezelor, ambreiajul care face priză se deschide, în timp ce, simultan, ambreiajul corespunzător treptei următoare se închide. Astfel, schimbarea vitezelor este foarte rapidă iar transmiterea cuplului este continuă, fără pierdere de energie”, se arată în reportajul de lor de la Digi24.Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide