Dacia a demarat producţia unui nou motor la Mioveni

Autor: Visan Marian 04 ian. 2019 Știri auto
Dacia a demarat producţia unui nou motor la Mioveni

Grupul Renault, care deţine uzina Dacia de la Mioveni, a demarat în uzina de motoare de pe platforma industrială producţia unui nou motor pe benzină, de 1,0 litri cu numele de cod IG-T100 şi este un motor complet nou. În prezent motorul IG-T 100 de 1,0 litri şi 100 CP se regăseşte pe modelul Nissan Micra.

“Producţia noului motor a demarat în decembrie. Vorbim despre un motor nou pentru Alianţa Renault-Nissan. Acesta foloseşte o tehnologie nouă prin care „cămaşa” pistonului este pulverizată, astfel încât este mai uşoară şi uniformă şi permite obţinerea unui grad de fricţiune mai mic şi o răcire mai eficientă”, a spus Christophe Dridi, directorul general Automobile Dacia şi director general Group Renault România.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide