Încă o performanță pentru Dacia: a vândut mai multe mașini în Franța decât Renault și Peugeot

Autor: Daniel Samoilă acum 1 an Știri auto

Încă o performanță pentru Dacia. Constructorul de la Mioveni a reușit să vândă mai multe mașini în Franța decât Renault și Peugeot.

Dacia a vândut aproape 100.000 de mașini persoanelor fizice din Franța în 2021, reușind o premieră: să depășească brand-ul companiei mamă, Renault, chiar în țara lui de origine.

Intră în Galeria FOTO

Concret, Dacia a reușit să vândă 99.698 de unități până la 20 decembrie și este lider pe piața franceză, conform cifrele furnizate de Autoways.

Ca o comparație, Renault a vândut în 2021 91.246 de unităţi, Peugeot, 87.524 de unităţi, iar Citroën a înmatriculat 51.972 de maşini, scrie Adevărul.ro.

Dacia domină Europa: Spring, locul 3 în topul „electricelor”

Dacia a „dominat” Europa în luna noiembrie. Modelul Spring s-a situat pe locul 3 în clasamentul „electricelor”, în timp ce Sandero și Duster au intrat în Top 10.

Spring a fost al treilea cel mai vândut vehicul complet electric (BEV) la nivel continental. După cum reiese din datele publicate de Jato Dynamics, micuța urbană pe baterii s-a comercializat în 5.746 de unități.

Dacia Sandero a fost pe locul doi în topul vânzărilor din Europa, cu 16.263 de unități, în timp ce SUV-ul Dacia Duster a fost pe 10 în noiembrie, cu 12.351 de unități comercializate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotorComentarii
Inchide