Dacia a dezvăluit la Paris conceptul Manifesto – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 16 sept. 2022 Știri auto

Dacia a dezvăluit conceptul numit Manifesto. Acesta nu va intra în producția de serie, dar va influența filosofia brandului.

După ce în urmă cu două zile compania a postat un scurt material video în care ne-a arătat fragmente cu conceptul care urma să fie lansat, astăzi a fost dezvăluit în premieră publicului.

Ce este Dacia Manifesto?

Manifesto este considerat de Dacia ca fiind un „laborator” de idei pentru ceea ce va urma în viitor companiei. Conform celor spuse de Dacia, Manifesto „ nu este un model de viitor: este o declarație despre obiectivul mărcii de a fi alături de clienți pe măsură ce aceștia devin din ce în ce mai pasionați de activități în aer liber, extinzând în același timp valorile și calitățile care au construit succesul vehiculelor Dacia.”

Acest concept are foarte multe caracterisitici interesante, printre care se numără prezența unui singur far. Pe deasupra, farul poate fi scos și folosit drept lanternă. Dar acesta este doar unul dintre ele. Conceptul Manifesto vine cu toate caracteristicile off-road, inclusiv tracțiune integrală, gardă la sol generoasă, roți mari și o caroserie construită pentru a rezista în condiții vitrege. De asemenea, conceptul este rezistent la apă, iar interiorul se poate spăla cu un jet de apă. Un alt element interesant sunt husele scaunelor. Acestea pot fi detașate și transformate în saci de dormit în câteva secunde.

Noua identitate de brand

După cum știm, Dacia își schimbă emblema, dar asta nu este totul. Producătorul se orientează către o abordare sustenabilă, dar care să țină cont de caracterul accesibil al mașinilor sale.

Pe lângă logo, Dacia actualizează showroom-urile sale, dar și aspectul vizual al mașinilor sale prin culori și linii de design. Toate acestea fac parte din noua identitate cu care Dacia va merge de acum înainte.

Conceptul Manifesto împreună cu restul gamei vor fi prezente la Salonul Auto de la Paris. Acesta va lua startul pe 18 octombrie.

Sursa: Dacia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide