Dacia a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 23,1 miliarde de lei în 2017

Autor: Marius Vișan acum 4 ani Știri auto
Dacia a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 23,1 miliarde de lei în 2017

Conform rezultatelor financiare ale companiei Renault, anul trecut, Automobile Dacia a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 23,1 miliarde de lei (5,1 miliarde de euro). 

Această evoluţie arată că vehiculele marca Dacia sunt foarte apreciate atât în Europa cât şi pe alte continente.

Liviu Bocşaru, director administrativ şi financiar al Groupe Renault România, a spus într-un interviu ce a condus la această creştere: „Pentru noi este foarte important ca profitul să vină din exploatare, pentru că aceasta arată rentabilitatea operaţiunilor curente şi că resursele companiei au fost utilizate eficient. În 2017, profitul din exploatare a urmat tendinţa cifrei de afaceri, fiind cu 57 milioane de lei mai mare decât cel din 2016, deci creşterea de business explică în cea mai mare parte această evoluţie favorabilă.” 

 

Valoarea totală a investiţiilor realizate de către Grupul Renault la Dacia este de aproximativ 2,3 miliarde Euro din 2000 până la finalul anului 2017.

Cumulând, din anul 2000, investiţiile realizate de către Grupul Renault în România se ridică la 2,8 miliarde de euro. Vorbim atât de investiţii în noile produse (maşini, motoare, cutii de viteze etc.), cât şi de investiţii în optimizarea procesului de producţie (condiţii sociale, automatizare, calitate, reducere de costuri si integrarea de noi tehnologii).

Estimările pe 2018 cu privire la vânzări sau la indicatorii financiari depind de foarte multe elemente in continuă evoluţie. Oficialii doresc păstrarea cursul dinamic al activităţilor si mai ales competitivitatea pe termen lung a acestora.Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide