Dacia a înregistrat vânzări slabe în Marea Britanie, dar păstrează un avantaj important în Franța

Autor: Cristian Agatie 06 oct. 2021 Știri auto

Dacia a înregistrat vânzări slabe în Marea Britanie, dar păstrează un avantaj important în Franța, după anunțarea rezultatelor de vânzări pe luna septembrie. Marca românească continuă însă să se mențină deasupra trendului pieței, grație succesului comercial al noului Sandero.

Intră în Galeria FOTO

Vânzările Dacia în Marea Britanie au scăzut cu aproape 27% în septembrie. Dacia a vândut 3.867 de vehicule pe piața britanică, în scădere cu 26,52% față de perioada similară din 2020, când a înmatriculat 5.263 de unități. Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut cu 34,4% luna trecută, la 215.312 vehicule, cel mai redus nivel înregistrat în septembrie din ultimii 23 de ani. Acest lucru face ca Dacia să rămână deasupra trendului pieței, ceea ce rezultă în creșterea cotei de piață.

Deficitului de semiconductori și a impactului pandemiei sunt motivele care au dus la nivelul scăzut al vânzărilor, a anunțat marți Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT). Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Europa, după Germania, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.

Dacia: vânzări slabe în Marea Britanie, avantaj important în Franța

Dacă în Marea Britanie Dacia a înregistrat o scădere de la an la an, în Franța Dacia are un parcurs stelar. Pe o piață de asemenea în scădere, marca românească a înregistrat creșteri spectaculoase, reușind să compenseze din pierderile Renault.

Astfel, înmatriculările de automobile pe piața franceză au scăzut în septembrie cu 20,5% la 133.835 de unități, cu circa 35.000 de mașini mai puține decât în septembrie 2020. Marca românească a rezistat mai bine crizei, reușind să atingă un volum de 11.903 autoturisme, cu numai 300 de unități în minus (-3,3%) față de septembrie 2020. Dacia rămâne în zona creșterii pe primele 9 luni ale anului, având cu 27,74% mai multe autoturisme înmatriculate în 2021, cu un volum total de 91.720 unități, și o cotă de piață bună, de 7,28%, potrivit Profit.ro.

Principalul rol în rezultatele Dacia l-a avut și în septembrie modelul Sandero, care se situează în acest moment pe locul al treilea în Franța, fiind depășit doar de Peugeot 208 și Renault Clio. După nouă luni, Sandero înregistrează un volum de 57.774 unități. Dacia Duster se află pe locul 10, cu 22.596 unități vândute.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide