Dacia a reluat producția pe platforma de la Mioveni

Autor: ProMotor acum 3 luni Știri

Pe data de 4 mai, Dacia a reluat producția pe platforma de la Mioveni. Producătorul român anunță că a luat toate măsurile sanitare astfel încât să fie limitată răspândirea coronavirusului.

Intră în Galeria FOTO

„La uzina Mecanică și Șasiuri, lucrul se desfășoară în trei schimburi, la uzina Vehicule, în două schimburi, iar la direcția Logistică România, într-un singur schimb. Din 11 mai, uzina Vehicule va funcționa în trei schimburi, iar activitatea de logistică va fi corelată cu repornirea uzinelor Groupe Renault din lume. Toate măsurile sanitare în vigoare, în România, au fost implementate astfel încât activitățile să se deruleze în condiții de protecție a sănătății angajaților”, se arată într-un comunicat emis de Direcția de Comunicare a Groupe Renault.

Dacia a reluat producția pe platforma de la Mioveni parțial, pe data de 21 aprilie. Încă de atunci, s-a lucrat pe bază de voluntariat, la uzina Mecanică și Șasiuri și în departamentul Presaj, la uzina Vehicule, respectând condițiile de igienă și securitate.

Din prima zi de lucru a reluării parțiale, fiecare echipă a fost informată despre măsurile luate de către companie și despre regulile de urmat cu strictețe pentru a proteja sănătatea tuturor angajaților. Aceste măsuri vizează diferite etape de lucru. Traseul între domiciliu și locul de muncă, de la accesul în autobuz, până la accesul efectiv la postul de lucru de pe platforma industrială, respectând distanța socială.

La sosire, angajaților li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice. Accesul în interiorul platformei (ex. vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă și de distanțare socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajații poartă măști de protecție.

„Încă de la debutul crizei pandemice, generată de noul virus COVID -19, Groupe Renault România s-a asigurat să ia măsuri adaptate de protecție pentru ansamblul angajaților din toate sediile unde își desfășoară activitatea”, se mai arată în comunicatul Groupe Renault.Comentarii
Inchide