Dacia ar putea produce un model electric

Autor: Iulian Dnistran 18 sept. 2013 Știri auto
Dacia ar putea produce un model electric

Dacia va ajunge, la un moment dat, să producă şi maşini electrice. Aceasta este opinia lui Carlos Ghosn, preşedintele alianţei Renault-Nissan. Potrivit britanicilor de la AutoExpress, Ghosn e de părere că cererea pentru maşini electrice va fi suficient de mare în viitor pentru a motiva crearea unui model electric Dacia.

„Când publicul va fi pregătit pentru asta (n.r. – un model electric Dacia), noi vom fi acolo”, a promis Carlos Ghosn. „Fireşte, noi ajutăm la creşterea cererii prin scăderea costurilor maşinilor electrice şi prin semnarea de acorduri cu oraşe din întreaga lume pentru maşini electrice”, a mai spus el.

„Pe măsură ce oraşele primesc mai multe puncte de încărcare, mai mulţi oameni vor veni şi, bineînţeles, costul maşinilor va scădea de asemenea. Aşa că nimic nu împiedică existenţa unui model electric Dacia în viitor. Atunci când va exista cerere, bineînţeles, noi vom putea să îl producem”, e de părere preşedintele alianţei Renault-Nissan.

Mai mult, Ghosn spune că noile modele electrice produse de Volkswagen (e-Up! şi e-Golf) şi BMW (i3) vor duce la creşterea interesului pentru acest tip de vehicul şi la îmbunătăţirea infrastructurii pentru maşini electrice.  „În 2020, pe această piaţă (n.r. – Europa), cred că 10% din vânzări vor fi maşini electrice”, a mai spus Ghosn.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide