Dacia cu şase roţi – După zicala „ce face omul cu mâna lui se cheamă lucru manual” [FOTO]

Autor: Marius Vișan 06 apr. 2017 Știri auto

După zicala „ce face omul cu mâna lui se cheamă lucru manual”, un mecanic auto din Alba a cheltuit cam 3.500 de euro pentru a o realiza o Dacia cu 6 roţi. Noua bestie poate să are câmpul şi ajunge în locuri în care o altă maşină nu ar fi putut niciodată. Moise Davidaş îl cheamă pe om. Are 75 de an şi locuieşte în satul Ampoiţa, judeţul Alba. După pensionare nu a renunţat la dragostea să pentru motoare, aşa că a luat o Dacie normală şi a adaptat-o pentru a putea fi folosit la arat, săpat, transport şi călătorie pe orice tip de teren.   

Ideea a prins contur în mintea maistrului Davidaş în anul 1995, când a elaborat şi proiectul viitorului autoturism „Dacia-cu-şase roţi”, scrie Adevarul.ro. I-a luat aproape 15 ani până când şi-a văzut proiectul materializat. A reuşit chiar să o şi înmatriculeze astfel încât să poată umbla cu maşina pe drumurile publice. Maistrul Davidaş s-a folosit de ”Dacia cu plug” mai mulţi ani. Acum nu mai prea o scoate din garaj şi o ţine doar pentru o admira el şi prietenii lui.  

Prototipul diferă acum de orice tip cunoscut de maşină. Trenul de rulare permite întrebuinţarea aceluiaşi tip de anvelope (de autoturism „Dacia”) sau şenile de cauciuc, în funcţie de cerinţe. Datorită modificărilor, maşina are acum cea mai înaltă gardă la sol, fiind adaptată circulaţiei pe orice tip de teren, oricât ar fi acesta de accidentat.

Concepţia trenului de rulare, reductoarele şi şasiul sunt 100% originale. Trenul de rulare este prevăzut cu patru roţi în spate şi două în faţă. Maşina mai are o a şaptea roată, de asemenea originală, care reprezintă un al treilea sistem de frânare (sistem de cremalieră), necesar în caz de avarii, la munte, pe teren acoperit cu polei sau zăpadă.  

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide