Dacia Dokker Camperiz. Cu mașina asta mergi oriunde și nu ai nevoie de cazare. Probabil prima Dacia în care există o toaletă

Autor: Marius Vișan 24 aug. 2020 Știri auto

Spaniolii pasionați de camping și călătorii au inventat o Dacia pregătită să înlocuiască o cazare clasică sau un cort. Ei au inventat Dacia Dokker Camperiz.

Știm că toți aventurierii iubesc Volkswagen California. Și nouă ne place, dar cine își permite să dea 45.000 de euro?! Variantele second hand costă aproape 20.000 de euro dar, probabil, o mașină ca asta a făcut de mai multe ori înconjurul lumii.

Cei care vor o mașină nouă, echipată pentru aventura, trebuie să știe că există o camionetă cu un preț mai redus, cu aproape aceleași capabilități ca și Volkswagen California, dar care costă 18.990 de euro. Este o Dacia Dokker modificată de Camperiz.

La bază s-a aflat o Dacia Dokker Stepway. Autoutilitara Dacia în versiunea sa de pasageri este o mașină simplă, dar care are dotări decente: are un regulator de viteză, computer de bord și o unitate de infotainment cu un ecran tactil de 7 inci, compatibil cu Apple CarPlay ca și cu Android Auto. La exterior există protecții de plastic pentru pasajele roților și jante din aliaj de 16 inci.

Dacia Dokker Camperiz costă 18.990 de euro

Finisajele sale sunt simple și toate materialele plastice sunt dure, dar acest lucru scade prețul final și garantează durabilitate în viitor, precum și simplitate la curățare.

Autoutilitara echipată pentru aventură poate primi un motor diesel, mai economic, de 1,5 litri BlueDCi de 95 CP, dar și noul motor 1.3 TCe cu patru cilindri și 130 CP, de origine Renault-Mercedes, cu performanțe bune, dar consum mai mare.

Spatele primește cea mai mare parte a modificărilor

În spațiul portbagajului găsim o piesă mare de mobilier, împărțită în sertare detașabile. Sertarul din stânga este modulul de bucătărie, care include un robinet de apă rece, conectat la două rezervoare de 10 litri. Aceste rezervoare pot fi îndepărtate cu ușurință pentru umplere și golire. Dacia are în spate o bucătărie complet funcțională.

În interior există iuliminare cu LED și multe prize USB pentru a putea încărca dispozitivele mobile. Toate aceste sisteme sunt alimentate de o baterie suficient de puternică pentru a  putea trece printr-un weekend fără a porni motorul. Bateria este reîncărcată de alternatorul propriu al vehiculului.

Este, probabil, prima Dacia în care există o toaletă

Dacia Dokker Camperiz are un pat, lățimea de 1,10 metri și lungimea de 1,90 metri. Este un pat construit pe o saltea din spumă, moale și confortabilă. Acest pat se pliază foarte ușor.

Mașina are chiar și o toaletă în spatele sertarului central. Toaleta este dotată cu un lichid anti-miros care trebuie golită în locuri special amenajate. O prezentare completă a mașinii găsiți pe site-ul diariomotor.com.

Intră în Galeria Foto

Dacia Dokker Camperiz. Cu mașina asta nu mai ai nevoie de cazare
Dacia Dokker Camperiz. Cu mașina asta nu mai ai nevoie de cazare

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: diariomotor.com, camperiz.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide