Cum poți să-ți iei Dacia Duster cu mai puțin de 200 de lei și nici nu-ți bați capul cu locul de parcare?

Autor: David Andrei 30 ian. 2021 Știri auto

O Dacia Duster care costă cât o cină în oraș în doi? Da, chiar există. Pe lângă preț, avantajul este că nici nu trebuie să-ți bați capul cu locul de parcare. Și asta pentru că este vorba despre o simplă machetă. Ce-i drept, una foarte realistă.

GALERIE FOTO

Dacia Duster II la scară 1:18 pare reală dacă nu ai, în jurul ei, obiecte la care să îi raportezi dimensiunile. Dar modelul măsoară doar 24,7 centimetri în lungime, 11,2 centimetri în lățime și 11 centimetri în înălțime.

Este creația unui producător din Hexagon, Solido, cu sediul în Josselin, un orășel aflat în nord-vestul Franței. Pe piață din 2018, macheta poate fi comandată în două culori: Orange Atacama și Blanc Glacier. Mașina este fabricată din metal, dar are și componente din plastic, cum ar fi montanții, scuturile și protecțiile laterale, care o fac să pară și mai realistă.

Macheta Dacia Duster este un Duster în miniatură

Portierele lui mini-Duster se deschid dezvăluind o cabină lucrată detaliat. Totul arată ca la mașina construită la scară normală. Volanul multifuncțional poartă logo-ul Dacia și o serie de butoane, iar pe bord apar ventilațiile rotunde. Se regăsesc în consola centrală ecranul și comutatoarele unui sistem de climatizare cu reglaj automat.

Capota și ușa portbagajului sunt fixe, deloc surprinzător pentru o machetă de buget. În schimb, roțile se rotesc, iar direcția este funcțională. O surpriză interesantă este reprezentată de faruri și stopuri. Acestea au tehnologie LED și se pot aprinde. Antena și barele de pe acoperiș și cârligul de remorcare sunt incluse în pachet.

Nu este primul model Dacia la scară 1:18 pe care l-au construit francezii. Aventura a început cu prima generație a lui Duster.

O astfel de machetă, dedicată fanilor, se vinde în țara noastră cu sume de până la 200 de lei. În țara de origine, macheta costă aproximativ 40 de euro.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide