Dacia Duster 2024 Coupe? SUV-ul reimaginat vrea să fie un BMW X6 de buget

Autor: Ionuț Vîlciu 15 dec. 2023 Știri auto

BMW este adesea creditat cu crearea segmentului SUV-urilor coupe, care a luat o foarte mare amploarea de la lansarea primei generații BMW X6.

În 2008, BMW a adus pe piață prima generație a SUV-ului coupe X6, derivat din cea de-a doua generație X5. Inițial criticat pentru aspect și pentru spațiul mai mic la interior, tot mai mulți producători au început să adopte acest stil de caroserie. În plus, clienții par că sunt atrași de combinația aceasta dintre aspectul unei mașini sport și robustețea unui SUV.

Noua Dacia Duster are un aspect foarte robust, cu proporții pătrățoase, ceea ce îi conferă un nivel de practicalitate destul de bun pentru un SUV de clasă subcompactă. De asemenea, designul a fost apreciat de public, dar acest lucru nu a împiedicat artiștii grafici să se joace cu formele mașinii.

Dacia Duster 2024, acum și sub formă de SUV coupe

Artistul X-Tomi Design, așa cum îl puteți găsi pe Facebook, a creat o randare cu o Dacia Duster coupe. Astfel, designerul grafic a luat noul Duster și i-a oferit o linie a plafonului plonjată, așa cum vedem pe BMW X6 sau Renault Arkana, de ce nu.

Nu se poate spune că linia coborâtă a plafonului lucrează armonios cu suprafețele drepte și statura robustă a noului Duster, dar este o idee inedită. Probabil că nu ar fi tocmai ceea ce clienții caută în zona aceasta de preț, cei mai mulți caută o mașină practică și spațioasă, nu neapărat un aspect extravagant.

Cu toate acestea, Duster coupe pălește în fața unui alt concept creat de același artist, anume Dacia Duster 2024 decapotabilă. Mașina a pierdut ușile spate și a primit un plafon textil și ne aduce aminte de vechiul Range Rover Evoque Cabriolet.

X-Tomi Design a prezentat și alte idei, precum o camionetă derivată din noul Duster sau o versiune în 3 uși cu ampatament scurtat, o variantă pe care chiar ne-am dori să o vedem pusă în producție.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: X-Tomi Design / Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide