Dacia Duster 2024 a fost surprinsă în teste. SUV-ul din Mioveni are noi faruri

Autor: Marius Vișan 08 iul. 2023 Știri auto
Dacia Duster 2024 a fost surprinsă în teste. SUV-ul din Mioveni are noi faruri

Fotografii de la SH Proshots au surprins Dacia Duster 2024 purtând mai puțină folie camuflaj ca niciodată. Imaginile au fost publicate pe site-ul Carscoops.com.

Dacia Duster se pregătește să treacă la o nouă generație așa că apar din ce în ce mai multe fotografii spion. Noul Duster calcă pe urmele conceptului Bigster și are o parte frontală mai expresivă. Aceasta din urmă prezintă faruri dreptunghiulare și o grilă mai subțire cu o bară de lumini LED integrată. Mai jos, există o bară de protecție și o priză centrală reproiectate.

Designul mai dur continuă și în zona din spate, deoarece putem vedea arcadele angulare ale roților și aripile spate musculoase, care seamănă cu cele de pe conceptul Bigster. Acestea nu sunt singurele modificări, deoarece Duster are o caroserie aerodinamică, mânere noi ale ușilor, și mai putem vedea noi bare de acoperiș și capace ale oglinzilor.

Tot în partea din spate mai există un geam unghiular și un spoiler mare. Dacia nu a spus prea multe despre Duster, dar, în martie, producătorul auto a confirmat că modelul redesenat va intra în producție anul viitor la uzina de la Mioveni din România. Compania a confirmat, de asemenea, că crossoverul va merge pe platforma CMF-B, care poate fi echipată cu motoare cu combustie și hibride, garantând conformitatea cu noile reglementări.

Vezi aici imagini spion cu noua Dacia Duster

O altă știre importantă despre constructorul român a apărut săptămâna aceasta. Dacia a anunțat că începând cu anul 2025 va concura în Campionatul Mondial de Raliuri-Raid și va participa la Raliul Dakar. Prototipul Dacia, încă fără nume, va concura în categoria T1+, iar la volan se va afla legenda WRC, Sebastian Loeb.

Constructorul auto român nu a dezvăluit niciun detaliu despre mașina de raliu, în afară de a o descrie ca fiind un „prototip cu tracțiune integrală dezvoltat pentru a face față celor mai extreme condiții”. Există șanse ca stilul să se inspire din conceptul Manifesto prezentat anul trecut.

Vehiculul Dacia va funcționa cu combustibil sintetic, folosind Dakar ca teren de testare pentru combustibilul ecologic fabricat din hidrogen regenerabil și CO2. Acest lucru înseamnă că, în viitor, ar putea fi utilizat în vehiculele de serie, alături de opțiunile existente pe benzină, hibride și benzină/GPL din gama Dacia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide