Dacia Duster modificată pentru misiuni speciale, expusă la Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024

Autor: ProMotor 23 mai 2024 Știri auto

Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024, cel mai mare eveniment regional dedicat apărării și securității, are loc anul acesta între 22 şi 24 mai, la București, pe platforma Romaero Băneasa.

Ajunsă la cea de-a IX-a ediție, expoziția Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024, desfășurată pe 50.000 de mp, reunește peste 400 dintre cei mai mari producători globali de tehnică militară, din mai mult de 30 de state membre sau partenere NATO, care își vor prezenta cele mai noi produse şi servicii din portofoliu.

La BSDA 2024 forțele americane au expus un avion F-35A, un tanc de luptă M1A2 Abrams Sepv3, un elicopter de atac AH-64D Apache, un elicopter multirol Black Hawk și un avion de transport C-130J Hercules.

La expoziția statică turcii de la Otokar au adus și expus un transportor blindat de trupe amfibiu Arma 8×8 cu turelă Mizrak 30.

Forțele armate române au adus numeroase echipamente și sisteme. Printre cele mai moderne sisteme expuse de armata română se numără un sistem sol-aer Patriot, un lansator HIMARS, blindate Piranha 5 și Piranha 3 în mai multe configurații, dar și avioane F-16, C-27J Spartan și elicoptere din familiar IAR-330 Puma.

Printre exponate am găsit și o Dacia Duster pregătită să înfrunte cele mai dificile terenuri.

Dacia Duster la Black Sea Defense and Aerospace (BSDA 2024)

Printre mașinile de luptă am găsit și o Dacia Duster șenilată. Este vorba de un Duster care a primit un sistem 4×4 de șenile pentru deplasare în condiții de siguranță pe orice tip de teren, în cele mai diferite condiții: zăpadă, noroi, nisip. Sistemul este compus din patru unități separate ce sunt montate în locul fiecărei roți.

Șasiul constă într-un cadru metalic articulat, sudat, vopsit în culoarea neagră, braț de torsiune din oțel galvanizat și șenilă de cauciuc prevazută cu protecție din aramidă. Lățimea șenilei este de 300 de mm, profilul de autocurățare este de 30 de mm. Osiile sunt de înaltă rezistență, necesitând mentenanță minimă.

Lățimea lui Duster șenilat ajunge la 2160 de milimetri, iar garda la sol este generoasă: 210 milimetri.

Viteza maximă pe care o atinge este de 60 de km/h. Regimul termic în care funcționează sistemul poate varia între -40 de grade Celsius / 60 de grade Celsius.

Fiecare șenilă montată în loc de roată are o lungime de 1000 de milimetri, o lățime de 350 de milimetri, înălțime de 780 de milimetri și o greutate de 111 kilograme.

La interior, Duster șenilat nu a primit nicio modificare, mașina este stoc, așa cum a ieșit de pe porțile făbricii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide