Dacia Duster No Limit – O bestie de 850 de CP care rupe asfaltul [VIDEO]

Autor: ProMotor 04 nov. 2015 Știri auto

Dacia Duster No Limit este un model special de curse, echipat cu un motor V6 de 3.8 litri care furnizează nu mai puţin de 850 de cai putere la 7.000 rpm. Accelerarea de la 0 la 100 km/h se face în doar 3 secunde, iar masa maşinii este de numai 950 de kilograme.

Maşina a fost construită într-un timp record de numai 5 luni de zile. Echipa tehnică a utilizat resurse din întreg grupul Renault, de exemplu propulsorul provine de pe Nissan GT-R. 

Dacia Duster No Limit a câştigat locul 3 la prestigioasa cursă Pikes Peak International Hill Climb, în 2011. „Pentru mine, participarea la cursa de la Pikes Peak a însemnat împlinirea unui vis.Putem spune că a participa la această cursă şi a urca pe muntele Pikes Peak cu un vehicul 4×4 – poate cel mai puternic vehicul 4×4 care există în prezent, pentru că maşina are 850 CP şi o masă de numai 950 kg – se poate compara din punct de vedere al performanţei cu o cursă de Formula 1, la care participă maşini cu motorizări la fel de performante, dar mult mai uşoare.” declara atunci Jean-Philippe Dayraut, pilotul care a dus Dacia Duster No Limit pe locul al treilea al prestigioasei curse.

AICI PUTEŢI VEDEA GALERIA COMPLETĂ DE LA VIZITA DACIEI DUSTER NO LIMIT ÎN ROMÂNIA

GALERIE FOTO Cum arată Dacia Duster de aproape 20.000 de euro. Printre opţiuni, tapiţerie de piele

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide