Dacia Duster, înghițită de noroaie în timpul unei aventuri în off-road

Autor: David Andrei 30 apr. 2021 Știri auto

Dacia Duster este mașina preferată a șoferilor români pasionați de aventuri în off-road, care doresc să aibă la dispoziție un model accesibil, robust, fiabil și capabil. Dar unul dintre acest pasionați s-a trezit că mașina lui este la un pas de a fi înghițită de noroaie.

GALERIE FOTO

O aventură în off-road, în apropierea comunei Brodina din județul Suceava, era să se transforme într-un dezastru. Așa arată una dintre cele mai recente filmări postate pe canalul de YouTube al comunității pasionaților de Dacia Duster, Duster Cool Travels.

Obiectivul echipei era să testeze comportamentul sistemului de tracțiune integrală într-o situație extremă. În căutarea locației perfecte, Dacia Duster înfruntă pante și rampe abrupte, pietre și șanțuri.

O groapă plină de apă și noroi pare să fie locul perfect pentru a testa. Dar când a vrut să iasă de acolo, mașina a rămas blocată. Deși are experiență vastă în off-road, cel aflat la volan nu a mai avut ce să facă.

Dacia Duster în off-road – SUV-ul se afundă în noroi

Echipa a încercat să scoată SUV-ul din noroi folosind un troliu. Dar acesta nu a părut să aibă vreo șansă să tragă Dacia de acolo. Roțile se rotesc în gol și aruncă noroi în toate direcțiile, iar Dacia Duster se afundă tot mai rău.

La un moment dat, roțile de pe puntea spate prind aderență. Dar cele din față sunt înghițite de noroi tot mai mult. Așa că echipă intră dint-un impas în altul.

Un ATV își face apariția la locul faptei. La început, Dacia nu pare să se clintească din balta adâncă în care a ajuns. Dar după minute bune de efort, SUV-ul a fost scos, în cele din urmă, din noroi. Cel mai probabil aventura în off-road va fi urmată de o vizită la o spălătorie auto.

Dacia Duster folosită în această aventură este o versiune 1.5 dCi cu 115 cai putere. Motorul este cuplat la o cutie manuală cu cinci trepte și la un sistem de tracțiune integrală 4WD.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide