Dacia Duster pe GPL are un preț imbatabil. Cât costă și ce avantaje oferă acest tip de motorizare?

Autor: Mihai Morcovescu 12 mai 2022 Știri auto

Lansat în urmă cu aproximativ un an, noul Dacia Duster primește acum și o versiune echipată cu o motorizare pe GPL. Denumită Duster ECO-G 100 aceasta vine cu propulsor de 100 de cai-putere și oferă costuri cu 30% mai mici comparativ cu versiunea pe benzină TCe 150.

Cât costă Dacia Duster ECO-G 100?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul Dacia Duster este disponibil în România cu o gamă de motorizări care include trei propulsoare. Este vorba despre un diesel dCi 115, un benzinar TCe 150 și unitatea 1.0 ECO-G dual-combustibil pe benzină și GPL.

Varianta Duster Eco-G 100 oferă 100 de cai-putere și 170 Nm de cuplu, disponibili la 2.000 rpm. Motorul este asociat unei cutii de viteze manuală cu 6 trepte. Modelul este prevăzut cu un rezervor convențional cu benzină de 50 de litri și cu unul de GPL. Acesta este amplasat în locul roții de rezervă și are o capacitate de 40 de litri. Împreună, acestea oferă lui Duster ECO-G o autonomie ce poate depăși 1.000 de kilometri.

Noul Dacia Duster ECO-G în nivelul de echipare de top Prestige Plus are în acest moment un preț de pornire de 19.200 de euro. Oferta este valabilă doar până la 31 mai prin programul Up&Go. Acest program presupune o echipare completă a mașinii și un termen de livrare redus.

Dacă este achiziționat prin programele Rabla și Dacia Avantaj, Duster pe GPL Prestige Plus va avea un preț de 15.500 de euro. Clienții care optează pentru achiziționarea mașinii prin Dacia Finance vor plăti o rată lunară ce pornește de la 154 de euro.

În acești bani vor beneficia, între altele, de aer condiționat automat cu reglare monozonă, card acces „mâini libere” și computer de bord. De asemenea, șoferul va avea la dispoziție sistemul Media Nav, avertizor pentru unghiul mort și cameră Multiview.

Totodată, Duster ECO-G 100 este disponibil și în alte două niveluri de echipare: Comfort și Prestige. Prima pornește de la 16.950 de euro, iar cealaltă costă de la 18.850 de euro.

Ce este GPL și ce avantaje prezintă?

mașină pe GPL

Acronimul GPL provine de la Gaz Petrol Lichefiat. Acesta este obținut prin presurizarea butanului și a propanului în vederea formării unui lichid care are un volum mai redus. Nu conține benzen sau plumb ceea ce înseamnă că nu este toxic, este incolor și inodor.

Fiind amplasat în locul roții de rezervă, rezervorul de GPL nu va reduce volumul portbagajului. În plus, datorită stării de agregare lichidă, GPL-ul este un combustibil sigur și nu necesită rezervor de înaltă presiune (între 5 și 30 de bari).

Utilizarea acestui tip de combustibil asigură o autonomie sporită datorită celor două rezervoare independente cu benzină și GPL. De asemenea, reduce costurile de întreținere ale automobilului tău cu până la 30% comparativ cu Duster TCe 150. De aceea, cel mai probabil, Duster pe GPL se va vinde foarte bine.

Sursa: Dacia

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide