Dacia Duster Pick-up există oficial, dar nu şi pentru tine

Autor: Andrei Ştirbu acum 8 ani Știri auto

Succesul de care s-a bucurat Duster (măsurat, concret, în număr de unităţi vândute şi în premii internaţionale primite) a adus, inevitabil, întrebarea „De ce nu există şi o versiune utilitară Duster?”. Speculaţii despre un Duster pick-up au apărut încă din 2012, urmând să treacă un an până la o primă poză reală cu un Duster pick-up, poză neînsoţită de informaţii foarte precise. 

Ei bine, informaţiile au devenit cât se poate de concrete astăzi, când domnul Nicolas Maure, Director General Group Renault România, a înmânat prima cheie a unui Duster Pick-up domnului Gabriel Selinschi, membru al directoratului OMV Petrom. Evenimentul a fost asistat de către domnul Stelian Ion, Director General al SC Romturingia SRL. OK, să continuăm cu explicaţiile. 

Duster Pick-up a fost prezentat astăzi, ca model omologat de serie, produs însă, cel puţin momentan, doar pentru un singur client – OMV Petrom România. Parteneriatul dintre cele trei companii prevede livrarea a peste 500 de vehicule până la finalul anului 2015. 

Vehiculele dedicate clientului OMV sunt derivate din modelul 4×4 de serie urmând specificaţiile clientului şi au sub capotă motorul diesel 1.5 dCi, de 110 CP. Cabina – simplă, cu două locuri – este ranforsată la exterior, iar bena are o lungime de 1,7 metri şi poate transporta până la 450 de kilograme în condiţii de siguranţă.

Cu toate că am fost prezenţi la eveniment – şi nespus de curioşi – nu am reuşit să obţinem foarte multe informaţii suplimentare. Adică nu, nu ştim dacă Duster Pick-up va deveni model de showroom pentru Dacia – asta nu înseamnă, desigur, că în calitate de client nu poţi să „ceri” un Duster adaptat nevoilor tale. Iar centrul RTR România, împreună cu Romturingia, vor face tot posibilul să-ţi materializeze cerinţa. Cât despre carosierul Romturingia SRL este un partener Dacia cu istorie lungă: fondat în 1997, a „operat” nu mai puţin de 18.000 de exemplare Dacia şi Renault. 

Probabil că Dacia va reconsidera opţiunile de asamblare şi comercializare după ce imaginile cu Duster Pick-up vor face primul înconjur al lumii. Ceva ne spune că sunt foarte mulţi clienţi care ar vrea un cărăuş abil şi accesibil ca preţ…
Comentarii
Inchide