Dacia Duster primeşte un nou motor de ultimă generaţie

Autor: Cristian Agatie 02 aug. 2019 Știri auto
Dacia Duster primeşte un nou motor de ultimă generaţie

Dacia Duster este copilul-minune al producătorului de la Mioveni, iar acest lucru devine evident atât prin noile dotări introduse odată cu lansarea celei de a doua generaîii, în 2017, cât şi prin gama modernă de motorizări. După ce anul trecut a debutat motorizarea TCe 130, dezvoltată de Alianţa Renault-Nissan împreună cu Daimler, anul acesta vom vedea o nouă modernizare modernă pe Duster: TCe100.

Unitatea cu trei cilindri are cilindreea de 1,0 litru şi dezvoltă 100 CP, după cum îi spune şi denumirea. Cuplul maxim este de 160 Nm, disponibil de la 2750 rpm. Produsă la Piteşti, noua motorizare va face Duster mai economic, mai curat şi, nu în ultimul rând, mai ieftin, cel puţin pe piaţa românească, unde unitatea aspirată SCe 115 nu este oferită.

Comunicatul oficial vorbeşte de un preţ de intrare în gamă pentru noua motorizare de 12.490 de euro, cu peste 3.000 de euro mai ieftin decât unitatea TCe 130 (preţul minim pentru Duster în România este de 15.200 euro, corespunzător motorizării Blue dCi 115).

Noua motorizare va fi oferită împreună cu o cutie de viiteze manuală cu cinci trepte şi doar cu tracţiune faţă. În această configuraţie asigură performanţe decente lui Duster, cu 12,5 secunde pentru acceleraţia de la 0 la 100 km/h şi o viteză maximă de 168 km/h. Consumul de combustibil este de 5,6 l/100 km (WLTP).

La data redactării nu am primit informaţii despre momentul în care noua motorizare va fi disponibilă în România. Vom actualiza articolul pe măsură ce vom afla noi informaţii.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide