Dacia Duster Sport EV – Românii nici nu visează la asemenea OZN

Autor: David Andrei 02 apr. 2021 Știri auto

Românii așteaptă cu nerăbdare viitoarea Dacia Duster facelift. Fanii brand-ului sunt nerăbdători să afle ce surprize le rezervă mașina. Până atunci, devin virale imaginile cu Dacia Duster Sport EV.

GALERIE FOTO

Dacia Duster Sport EV arată ca un OZN care tocmai a aterizat pe planeta Pământ. Este creația lui Alexandru-Călin Țicărat. Este artistul care, în urmă cu mai mulți ani, făcea valuri în rândul fanilor brand-ului Dacia cu o creație incredibilă: Dacia Sentry.

Designerul român publică imaginile cu Dacia Duster Sport EV pe Behance.net la momentul potrivit. Prima mașină electrică din istoria Dacia se bucură de un interes fără precedent. Mai mult, Dacia lucrează la versiunea facelift a celei de-a doua generații Duster. Cu siguranță, viitorul model care va avea la bază platform CMF-B, ca și Logan și Sandero, nu va arăta ca OZN-ul cu design futurist creat de Alexandru. Dar va primi elemente de design pe care le cunoaștem deja de la noile Logan, Sandero și Sandero Stepway.

Duster Sport EV pare să se alinieze însă, strategiei Renaulution. Grupul auto a dezvăluit recent conceptul Bigster, care nu seamănă cu nimic din ceea ce a existat până acum în gama producătorului român. Conceptul designerului român este și mai îndrăzneț. Vehiculul cu look science fiction, futurist și dinamic, a căpătat forme rotunjite, o semnătură luminoasă nouă și camere în locul oglinzilor laterale.

Pentru că avem de-a face cu o electrică, dispare celebra grilă a lui Duster. Rămân însă, pe poziție, aripile proeminente. O lunetă poziționată aproape vertical ia locul celei clasice. Portierele prezintă mânere ascunse. Se pot observa accente contrastante galbene pe jantele de mari dimensiuni și roz în partea posterioară.

Designerul a păstrat dimensiunile compacte și garda mare la sol, semn că modelul creat de el pe calculator ar trebui să fie capabil de incursiuni în off-road.

Daci Duster Sport EV, creația omului care a “construit” Dacia Sentry

Alexandru-Călin Țicărat pare să construiască o întreagă gamă Dacia. SUV-ul electric Duster Sport EV vine la câțiva ani de când a prezentat în online Dacia Sentry.

Sentry, inspirat de Dacia 1300, mașina care a ieșit pe porțile uzinei Dacia în 1969, este un coupe cu patru și look de muscle car american.

5.040 de milimetri măsoară Dacia Sentry în lungime și 1.907 milimetri în lățime, având o înălțime de 1.506 milimetri. Ampatamentul de 2.851 milimetri este similar cu cel al limuzinelor de clasă mare.

Tot propulsie electrică avea și Sentry.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Behance/Alexandru-Călin Țicărat



Comentarii
Inchide