Dacia Duster va fi produsă și în Turcia, dar sub sigla Renault. Mașinile vor fi vândute pe piețele internaționale

Autor: Ionuț Vîlciu 29 apr. 2024 Știri auto

Producătorul francez a prezentat oficial noua generație Renault Duster. SUV-ul ce va purta sigla Renault va fi produs în Turcia, la Burs.

Cea de-a treia generație Duster urmează să ajungă la clienții din România, dar, între timp, Renault Duster debutează pe piața din Turcia, acolo unde va fi și produs pentru piețe internaționale, precum Orientul Mijlociu.

Renault Duster este versiunea „internațională” a noii generații Dacia Duster, dezvăluită la finalul anului trecut. Pentru brandul Dacia nu are un nume atât de puternic în afara Europei, Renault a decis să vândă noul SUV sub propria siglă, așa cum s-a întâmplat și în trecut.

La exterior, diferențele sunt minime. Cea mai evidentă schimbare este prezentă în partea frontală, acolo unde grila specifică Dacia, cu noul logo DC, a fost înlocuită cu un element cu inscripția RENAULT. De asemenea, regăsim logo-ul Renault pe hayonul portbagajului, dar și pe volan.

Renault Duster va fi vândut pe piețele internaționale

Potrivit Motor1, precomenzile pentru noul Renault Duster vor fi deschise la finalul lunii mai. După cum bine știm deja, mașina va fi construită pe platforma CMF-B, arhitectură folosită și pe modele precum Clio, Captur sau Arkana. Este o platformă care permite montarea unei game cuprinzătoare de motoare, care include propulsoare cu GPL, mild-hybrid sau full-hybrid.

Se pare că, la fel ca varianta ce va fi vândută în Europa, Renault Duster va fi disponibil cu trei motorizări. Prima dintre ele este reprezentată de unitatea de 1 litru și 100 CP cu GPL, urmată de de două versiuni ale motorului de 1,2 litri și 130 CP. Aceasta poate fi cumpărată cu sau fără integrală.

Vârful de gamă este reprezentat de motorizare full-hybrid, care este și cea mai eficientă dintre toate. În plus, este singurul mod prin care Duster 3 poate fi cumpărat cu transmisie automată. În rest, toate motorizările sunt cuplat cu o cutie manuală cu 6 trepte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide