Dacia lansează Duster Commercial. Este cel mai practic SUV, păcat că românii nu vor avea parte de el – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 03 oct. 2021 Știri auto

Dacia a lansat pentru piața din Marea Britanie noul Duster Commercial. Duster Commercial este bazat pe versiunea pentru pasageri a SUV-ului produs la Mioveni.

Modelul are o suprafață de încărcare de 1.623 litri și o capacitate de încărcare utilă de până la 503 kg. Caracterul practic al vehiculului este susținut de garda la sol de 210 de mm, precum și de sistemul de tracțiune integrală.

Pentru a crea Duster Commercial, Dacia a eliminat scaunele din spate și a instalat o podea plană din lemn, rezistentă. Suprafața de încărcare este separată de scaunele din față printr-o plasă. Mai mult, geamurile spate sunt opace.

Două niveluri de echipare ale Dacia Duster Commercial 2021 sunt disponibile în Regatul Unit: Essential și Comfort.

Prețurile variază de la 15.354 de lire sterline (aproximativ 17.900 euro) și respectiv 16.854 de lire sterline (19.600 de euro). Modelul Essential are jante de oțel de 16 inci, faruri LED în formă literei Y, bare de acoperiș negre, aer condiționat, geamuri electrice, radio DAB cu Bluetooth, port USB, computer de bord și cruise control cu ​​limitator de viteză.

În configurația Confort există jante din aliaj de 16 inci, capace ale oglinzilor vopsite în negru cu reglare electrică și încălzire, grilă cromată, cameră de marșarier și senzori de parcare spate. În interior există un ecran tactil de 8 inci cu integrare smartphone, două porturi USB și alte câteva dotări folositoare.

Motorizări pentru Dacia Duster Commercial

Noul Duster Commercial prezintă o gamă de motorizări pe benzină și diesel cu puteri de la 90 CP la 150 CP. Ele pot fi configurate cu tracțiune cu două sau patru roți.

O transmisie manuală cu șase trepte vine în standard. Transmisia EDC cu dublu ambreiaj cu șase trepte este disponibilă exclusiv cu motorul TCe 150.

Gama pe benzină începe cu unitatea TCe 90 de 1,0 litri cu trei cilindri turbo, oferind 90 CP și 160 Nm. Unitatea TCe 130, cu patru cilindri, de 1,3 litri oferă 130 CP și un cuplu motor de 240 Nm.

Completarea liniei pe benzină se face cu propulsorul TCe 150, cuplat exclusiv cu transmisia EDC cu dublu ambreiaj cu șase trepte.

Motorul diesel de 1,5 litri Blue dCi dezvoltă 115 CP și un cuplu de 260 Nm. Acesta este disponibil cu opțiunea de tracțiune cu două sau patru roți.

Toate sunt respectă cele mai recente reglementări privind emisiile Euro 6D-Full și sunt echipate cu sistem Stop & Start care oprește automat motorul pentru a reduce emisiile și consumul de combustibil.

Sursă: Commercialfleet.org 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Commercialfleet.org 


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide