Dacia Logan – cutia automată

Autor: Cosmin Iordache acum 15 ani Știri auto

Dacia Logan cutie automatăÎn manualul de utilizare al Dacia Logan restilizat există mai multe pagini care fac referire la utilizarea cutiei de viteze automată, alături de fotografii cu levierul de selectare al acesteia şi imagini cu indicatoarele de bord care afişează informaţii specifice acestui tip de cutie, cum ar fi treptele de viteză şi rularea în modul de iarnă.

Rafael Treguer, directorul de marketing al Dacia, a explicat că modelul Logan va mai fi comercializat în această formă cel puţin 3-4 ani, iar manualul oferă instrucţiuni şi despre dotări care ar putea fi introduse ulterior pe model. Deci, cutia de viteze automată intră în planurile constructorului argeşean, dar decizia este influenţată de existenţa unei cereri reale pentru acest tip de cutie. "În România nu există cerere pentru aşa ceva. Niciun client nu a cerut-o. Dacă ar exista doritori, cu siguranţă că am oferi cutia de viteze automată", a spus oficialul Dacia.

Pe pieţele principale ale mărcii româneşti, Franţa şi Italia, automobilele cu cutie automată reprezintă doar 5% din totalul automobilelor noi comercializate, o situaţie similară cu realitatea automobilistică românească. Pe de altă parte, în ţări precum Germania, Marea Britanie şi Olanda, aproximativ 45% dintre maşinile noi vândute sunt dotate cu o cutie de viteze automată, deci Dacia ar putea să se orienteze spre aceste pieţe cu oferirea acestui opţional.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide