Dacia Logan MCV iese din producție. Lasă loc unui nou model cu șapte locuri?

Autor: David Andrei 27 oct. 2020 Știri auto

Dacia Logan MCV iese din producție. Informația comunicată de producătorul român alimentează speculațiile care anunță apariția unui nou model cu șapte locuri.

GALERIE FOTO

Dacia Lodgy și Dacia Loagn MCV vor ieși din scenă. În locul lor, în portofoliul constructorului român, își va face apariția un nou model cu șapte locuri.

Dacia Logan MCV nu se va mai construi la uzina de la Mioveni. Decizia este efectul produs de cifrele mici de vânzări, trecute în contul modelului românesc. “Ultimele modele Logan MCV vor fi produse săptămâna viitoare”, au anunțat reprezentanții Dacia, potrivit Mediafax.

„Se lucrează deja la soluții inteligente e dezvoltare, care vor face din viitoarea generație a acestui tip de vehicul una diferită de precedenta”, este explicația neclară oferită de reprezentanții companiei. De aici se înțelege că Logan MCV ar primi totuși, o generație nouă.

Ce știm, până la această oră, despre viitoarea Dacia cu șapte locuri?

Vestea vine la câteva luni după ce, în presa franceză, s-a vehiculat ideea unui model cu șapte locuri. pentru acesta, Dacia va renunța la caroseria de tip monovolum, care pierde treptat teren. Viitorul model va alege soluția caroseriei de tip SUV și va măsura aproximativ 4,5 metri în lungime. Francezii îi trec în cont și un design aventuros.

Cunoscută intern sub numele de cod RJI, viitoarea Dacia cu șapte locuri va fi construită pe aceeași platformă ca noile Logan și Sandero, CMF-B. Astfel, modelul ar putea prelua și motorizările din partea superioară a gamei. Sunt șanse mari ca un SUV cu șapte locuri să primească și motorul turbo de 1,33 litri, prezent în gama Duster.

La Mioveni nu va mai fi construit nici Sandero, ci doar versiunea Stepway. Dacia Sandero va fi produsă exclusiv la uzinele Dacia din Maroc. Aproximativ 1300 de unități produce zilnic Dacia. În aceeași perioadă a anului trecut, producția se ridica la 1.400 mașini pe zi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide