Dacia Logan sau Lada Vesta. Care arată mai bine?

Autor: David Andrei 08 nov. 2020 Știri auto

Dacia Logan și Lada Vesta duc războiul sedanurilor din est. Dar care dintre ele are șanse mai mari să câștige?

GALERIE FOTO

Noua Dacia Logan va ajunge și în Rusia, acolo unde, pe piața sedanurilor de volum, Lada Vesta face legea. Dar mai are vreo șansă modelulul rușilor? Logan III are un preț de pornire de 8.400 de euro pe piața din România. În echiparea de bază intră luminile de zi cu tehnologie LED și semnătură luminoasă în forma literei Y, un suport pentru telefonul mobil amplasat lângă volan și aer condiționat cu reglare manuală.

Viitorii posesori de Logan vor primi și sisteme de siguranță actuale, cum ar fi frânarea automata de urgență la viteze cuprinse între 7 și 170 km/h. Acest sistem este obligatoriu la toate mașinile noi care se comercializează în state membre ale Uniunii Europene. Mașina este echipată și cu buton de apelare a numărului de urgență în caz de accident.

Ce are Lada Vesta în plus față de Dacia Logan?

În România, Lada Vesta pornește de la 9.800 de euro. Sedanul este disponibil cu un singur motor, o unitate de 1,6 litri pe benzină, care dezvoltă 106 cai putere.

În echiparea de bază, Comfort, intră sistem de aer condiționat cu reglare manuală, sensor de presiune în anvelope, oglinzi electrice și încălzite și cotieră între cele două locuri din față. Barele și mânerele sunt vopsite în culoarea caroseriei. Versiunea entry-level a noii Dacia Logan, cea cu echiparea Access, va avea bare din plastic în față și în spate.

Vesta mai are în plus scaunele față încălzite, o dotare care prinde bine în friguroasa Rusie.

Lada Vesta versus Dacia Logan (1)

GALERIE FOTO

Cele două sedanuri au proporții relativ asemănătoare. Dacia Logan măsoară 4.396 milimetri în lungime, 1.848 de milimetri în înălțime și 1.499 de milimetri în înălțime. Garda la sol este de 133 de milimetri, iar portbagajul oferă un volum de 528 de litri.

Lada Vesta măsoară 4.410 milimetri în lungime, 1.764 de milimetri în lățime și 1.497 milimetri în înălțime. Garda la sol este însă, la nivel de SUV compact: 178 de milimetri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide