Dacia a început numărătoarea inversă. Logan și Sandero apar în primul teaser oficial

Autor: Elena Luchian 03 sept. 2020 Știri auto

Dacia a început numărătoarea inversă. Constructorul român prezintă primul teaser oficial în care apar viitoarele Logan și Sandero. În clip se pot vedea siluetele celor două modele. Apare în imagini și versiunea Sandero Stepway.

GALERIE FOTO

“Nu cere doar una. Cere trei!”, este mesajul care apare în teaser. Postarea este însoțită de descrierea: Rămâi aproape… Ți se pregătește o surpriză pe care nu trebuie să o ratezi!”

Dacia nu menționează despre ce modele este vorba, dar lucrurile sunt clare, iar siluetele celor trei sunt ușor de recunoscut. Dacia Logan, Dacia Sandero și Dacia Sandero Stepway sunt cele care apar în imaginile clipului de numai 7 secunde. În prima imagine, la o schimbare de luminozitate (după cum ne-a dezvăluit unul dintre cititorii noștri atenți), se pot observa farurile noi care flanchează o grilă restilizată cu finisaje cromate (vezi GALERIA FOTO). Celelalte două imagini sunt prea întunecate pentru a oferi vreun indiciu în privința designului.

Toate cele trei vor fi prezentate oficial la începutul săptămânii viitoare. Presa din Franța vorbește despre 7 septembrie ca dată a prezentării oficiale.

Constructorul păstrează misterul în privința detaliilor tehnice. Dar știm că cele trei vor avea la bază o versiune simplificată a platformei CMF-B a Grupului Renault, pe care sunt construite și modelele Clio și Captur. Francezii recurg la această soluție pentru a păstra modelele în gamele lor de prețuri. Este asul din mâneca grupului auto pentru ca cele trei să-și păstreze locurile în clasamentul celor mai bine vândute modele din segmentele lor la nivel european.

Ce motoare vor fi în gamele Dacia Logan și Sandero?

Sandero și Logan vor prelua, cel mai probabil, și motorizările care se regăsesc în partea inferioară a gamei Clio. Este vorba despre motorul aspirat de un litru cu 75 de cai putere, de unitatea turbo de un litru cu 100 de cai putere, dar și de diesel-ul 1.5 dCi. Motorul turbo de 1,33 de litri, dezvoltat de Alianța Renault-Nissan în parteneriat cu Daimler, care a ajuns în gama Duster, nu va fi disponibil la Sandero, Sandero Stepway sau Logan.

Și-ar putea face apariția în gamele de modele Dacia Logan și Sandero și sistemul hibrid E-Tech, lansat recent la Clio și Captur. În cazul modelelor din Hexagon, sistemul dezvoltă 140 de cai putere și integrează o baterie de 1,2 kWh.

În ceea ce privește designul, așa cum au arătat fotografiile spion, cele trei își vor păstra proporțiile, dar vor primi o serie de elemente moderne. Pe lista de modificări se regăsesc forme mai fluide, trecute în contul viitorului Logan, dar și farurile mai înguste.

Planșa de bord a sedanului va prelua dispunerea butoanelor și comutatoarelor de la SUV-ul Dacia Duster.

Toate cele trei ar trebui să primească sistem de frânare de urgență și asistență la plecarea din rampă.

 

VIDEO:

https://www.facebook.com/DaciaRomania/videos/240644447198545

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide