Dacia oprește din nou producția la uzina din Mioveni

Autor: Marius Vișan 24 sept. 2021 Știri auto

Producătorul auto Dacia oprește din nou producția auto la uzina de la Mioveni, timp de 2 zile, din cauza penuriei de componente electronice.

„Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției și lucrăm într-un ritm susținut cu furnizorii noștri. Avem celule de criză la nivelul direcțiilor de Supply Chain și Achiziții și implementăm toate măsurile adecvate. Cu toate acestea, activitatea uzinei Vehicule de la Mioveni va fi întreruptă în zilele 27 și 28 septembrie”, afirmă direcția de comunicare a Dacia.

Oprirea producției la Dacia înseamnă, zilnic, o pierdere de aproximativ 1.400 mașini

Dacia a mai întrerupt producția și la începutul lunii septembrie, timp de cinci zile, tot din cauza lipsei componentelor electronice. Producția uzinei de la Mioveni a mai fost oprită și în lunile februarie (de două ori), martie, aprilie și iunie, pentru câteva zile, din cauza crizei de semiconductori la nivel global, scrie G4media.ro

De la începutul anului, activitatea fabricii de la Mioveni a fost oprită de mai multe ori pentru că lipsesc aceste microcipuri. Acum, angajaţii uzinei nu vor lucra în zilele 27 și 28 septembrie. Această întrerupere ar putea însemna, zilnic, o pierdere de aproximativ 1.400 maşini.

Şi uzina celor de la Ford a fost oprită, din cauza lipsei de semiconductori, în perioada 26 februarie – 10 martie. Ford România a revenit din iulie la o producţie de trei schimburi pe zi la uzina de la Craiova, revenind la o cadenţă de 1.000 de maşini pe zi.

În perioada iulie-august 2021, au fost produse în România un număr de 49.375 autoturisme. Dintre acestea 27.061 unități au fost produse în uzina DACIA de la Mioveni. 22.314 unități au fost produse de uzina FORD de la Craiova. Producția de autoturisme în România în primele opt luni ale anului 2021 se situează la un volum de 286.038 unități.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide