Dacia Sandero Cabriolet, mașina pe care nu vom vedea niciodată în realitate – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 15 feb. 2024 Știri auto

Dacia Sandero Cabriolet ar putea fi cea mai accesibilă decapotabilă de piață, dacă viziunea unui artist digital ar fi pusă în practică. Cu toate că este puțin probabil să se întâmple, putem să ne imaginăm măcar cum ar putea arăta o astfel de versiune a popularului model autohton.

Exista o vreme în care decapotabilele bazate pe modelele de clasă compactă se bucurau de cifre bune de vânzări și mulți producători au abordat astfel de modele în gamele lor. Cu toate acestea, oamenii caută mașini mai practice, iar decapotabilele nu reprezintă interes pentru marea majoritatea a clienților, astfel că foarte multe mașini decapotabile au fost retrase de pe piață.

Probabil că nu vor reveni în vogă prea curând, dar mulțumită unui clip publicat pe YouTube, măcar ne putem imagina cum ar putea arăta versiunea decapotabilă pentru a doua cea mai vândută mașină în Europa în 2023.

Dacia Sandero Cabriolet, mașina la care nu ne-am fi gândit

Videoclipul postat de Mahboub 1 nu ne prezintă cea mai corectă reprezentare a unei mașini într-un program de editare, însă ne oferă o idee asupra modului în care un Sandero Cabriolet ar arăta dacă Dacia ar decide să lanseze un astfel de mode, ceea ce este puțin probabil.

Din câte putem observa, conceptul a fost bazat pe vechiul Renault Megane 3 Cabriolet, model ce avea un plafon metalic retractabil, așa cum au avut multe ale mașini ale vremii (VW Eos, Volvo C70, Ford Focus Cabriolet). Ideea din spatele acestui sistem era aceea că puteai avea o mașină cu alură de coupe, dar care să ofere și experiența decapotată a unui cabriolet.

De asemenea, un astfel de mecanism poate fi folosit pe toată perioada anului, indiferent de anotimp, plus că nu există grija că plafonul textil să se rupă și să apară scurgeri. Totuși, aceste mecanisme de decapotare s-au devenit destul de problematice în timp, din cauza motorașelor ce se pot defecta, dar și a scurgerilor.

Ce părere aveți, ar putea fi un model de succes dacă ar avea un preț accesibil sau decapotabilele nu mai prezintă nici un interes pentru clienții actuali?

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mahboub 1 / YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide