Dacia Sandero, cea mai bine vândută mașină în Europa în luna februarie

Autor: Adrian Somai 20 mart. 2023 Știri auto

Dacia Sandero se poate mândri cu un început de an excelent din toate punctele de vedere, modelul construit de producătorul român cu sediul la Mioveni fiind cea mai bine vândută mașină pe plan european în luna februarie. Rezultatul este cu atât mai bun cu cât Sandero a obținut același succes și în prima lună a acestui an. Totodată, SUV-ul Duster s-a clasat, de asemenea, în top 10 al celor mai vândute mașini de pe Bătrânul Continent.

Dacia Sandero a fost cea mai vândută mașină din Europa, în luna februarie, conform Automotive News Europe. Potrivit statisticilor oficiale, Dacia a comercializat un număr de 17.677 de unități Sandero în a doua lună a anului, cu 40.5% mai multe în raport cu aceeași lună a anului precedent. În prima lună a anului, Sandero s-a apropiat chiar de pragul celor 20.000 de automobile vândute, raportând o cifră de vânzări de 19.346 de unități.

Potrivit datelor aferente lunii februarie, Tesla Model Y s-a dovedit a fi a doua cea mai vândută mașină pe continentul european, cu o cifră de vânzări de 17.437 de unități. Așadar, la distanță extrem de mică de modelul românesc al celor de la Dacia. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată în luna februarie de Volkswagen T-Roc, modelul german fiind comercializat în 15.229 de unități.

Dacia Duster, în Top 10 cele mai vândute mașini în Europa

Top 5 a continuat cu alte două modele importante ale producătorilor europeni, și anume Peugeot 208 și Opel Corsa. Mai departe, clasamentul celor mai bine vândute mașini pe plan european în luna februarie a continuat cu Toyota Yaris Cross, Dacia Duster, Volkswagen Golf, Volkswagen Tiguan și Renault Clio.

Strategia celor de la Dacia dă roade, așadar, clienții europeni fiind atrași de prețurile accesibile practice de producătorul român cu sediul la Mioveni. Rămâne de văzut cum vor evolua vânzările modelelor românești în următoarele luni ale anului!

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide