Dacia Sandero, cea mai vândută mașină din Franța în luna ianuarie 2023

Autor: Adrian Somai 06 feb. 2023 Știri auto

Dacia se bucură de un început de an excelent pe piața auto franceză, vânzările constructorului român cu sediul principal la Mioveni explodând în prima lună a anului. Potrivit Autonews Europe, vânzările Dacia au crescut în luna ianuarie cu nu mai puțin de 54% în raport cu aceeași lună a anului precedent. Creșterea este cu atât mai spectaculoasă cu cât piața auto din Hexagon a crescut în această lună cu numai 8.8%.

Piața auto franceză continuă parcursul excelent început încă din vara anului trecut, pe măsură ce problemele legate de aprovizionare s-au mai atenuat pentru mulți producători auto. Totodată, trebuie spus că piața auto franceză a pornit de la o bază destul de scăzută, vânzările din luna ianuarie a anului trecut fiind cu 19 procente mai mici decât cele din aceeași lună a anului 2021.

Vânzările de vehicule 100% electrice au continuat, de asemenea, să crească în Franța, ajungând că acest segment de piață să reprezinte în luna ianuarie 13% din piață. În ianuarie 2022, vehiculele electrice asigurau numai 10% din vânzările totale din industrie. Totodată, trebuie menționat că vânzările de vehicule electrice au reprezentat doar 11% din piață, scăzând de la 18% din piață în ianuarie 2022.

Francezii apreciază tot mai mult modelele Dacia

Dacia a obținut astfel cea mai mare creștere a vânzărilor dintre toți constructorii auto prezenți pe piața auto franceză, de 54%. Creșteri importante au mai fost obținute însă și de alti producători precum Volvo (+43%), DS (+35%), Nissan (+34%) și Fiat (+32%). Pe aceeași listă putem include și Tesla, ale cărui vânzări au crescut cu 1.443%. Trebuie menționat însă că Tesla a vândut numai 48 de mașini în Franța în luna ianuarie a anului trecut, de aici venind această creștere spectaculoasă.

Dacia Sandero se bucură însă de o recunoaștere tot mai însemnată pe piața auto franceză, devenind cel mai cumpărat model în luna ianuarie 2023. Performanța este cu atât mai însemnată cu cât Sandero a detronat de pe primul loc al topului un model francez extrem de apreciat, și anume Peugeot 208.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide