Dacia Sandero, cea mai vândută mașină din Franța în luna ianuarie 2023

Autor: Adrian Somai acum 2 luni Știri auto

Dacia se bucură de un început de an excelent pe piața auto franceză, vânzările constructorului român cu sediul principal la Mioveni explodând în prima lună a anului. Potrivit Autonews Europe, vânzările Dacia au crescut în luna ianuarie cu nu mai puțin de 54% în raport cu aceeași lună a anului precedent. Creșterea este cu atât mai spectaculoasă cu cât piața auto din Hexagon a crescut în această lună cu numai 8.8%.

Piața auto franceză continuă parcursul excelent început încă din vara anului trecut, pe măsură ce problemele legate de aprovizionare s-au mai atenuat pentru mulți producători auto. Totodată, trebuie spus că piața auto franceză a pornit de la o bază destul de scăzută, vânzările din luna ianuarie a anului trecut fiind cu 19 procente mai mici decât cele din aceeași lună a anului 2021.

Vânzările de vehicule 100% electrice au continuat, de asemenea, să crească în Franța, ajungând că acest segment de piață să reprezinte în luna ianuarie 13% din piață. În ianuarie 2022, vehiculele electrice asigurau numai 10% din vânzările totale din industrie. Totodată, trebuie menționat că vânzările de vehicule electrice au reprezentat doar 11% din piață, scăzând de la 18% din piață în ianuarie 2022.

Francezii apreciază tot mai mult modelele Dacia

Dacia a obținut astfel cea mai mare creștere a vânzărilor dintre toți constructorii auto prezenți pe piața auto franceză, de 54%. Creșteri importante au mai fost obținute însă și de alti producători precum Volvo (+43%), DS (+35%), Nissan (+34%) și Fiat (+32%). Pe aceeași listă putem include și Tesla, ale cărui vânzări au crescut cu 1.443%. Trebuie menționat însă că Tesla a vândut numai 48 de mașini în Franța în luna ianuarie a anului trecut, de aici venind această creștere spectaculoasă.

Dacia Sandero se bucură însă de o recunoaștere tot mai însemnată pe piața auto franceză, devenind cel mai cumpărat model în luna ianuarie 2023. Performanța este cu atât mai însemnată cu cât Sandero a detronat de pe primul loc al topului un model francez extrem de apreciat, și anume Peugeot 208.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide