Dacia Sandero versus Bentley Flying Spur – Cel mai amuzant test comparativ al anului

Autor: David Andrei 07 mai 2021 Știri auto

Cel mai inutil test comparativ al anului este, cu siguranță, și cel mai amuzant. Dacia Sandero și Bentley Flying Spur se află față-n față. Sau spate-n spate.

GALERIE FOTO

8.000 de lire sterline. Mulți bani. Suficienți cât să-ți cumperi o oglindă de Bentley Flying Spur sau poate o jantă. Dar pentru chiar mai puțin, 7.995 de lire sterline, poți să-ți cumperi o Dacia Sandero. Așa începe testul care le aduce una lângă alta pe una dintre cele mai scumpe mașini și pe cea mai ieftină dintre ele, disponibile pe piața britanică.

“Nervurile de pe capotă sunt un indiciu cu privire la monstrul care se ascunde dedesubt”, glumește jurnalistul AutoTrader, Rory Reid. Farurile LED și inserțiile cromate din grilă îi asigură un look premium.

Spațiu decent la cap și la genunchi, un portbagaj de 328 litri completează lista de caracteristici trecute în contul noii Dacia Sandero.

Dar modelul cu ADN românesc nu are ce “Rivalul” din acest test. Îi lipsesc inserțiile din lemn, ecranul rotativ din bord sau tabletele pentru pasagerii din spate, dar și frigiderul care ține șampania rece. Nu are nici pachetul de accesorii disponibil pentru 37.000 de lire sterline.

Dar Dacia Sandero are elementele necesare oricărui șofer. Servo-direcție, ESC, geamuri electrice în față. Un material plăcut la atingere acoperă mare parte din plasticul bordului. Sunt acolo o cotieră atașată scaunului șoferului, porturi USB și suporturi de pahare.

Dacia Sandero, dotări similare cu cele ale lui Bentley Flying Spur

Pentru a spori caracterul amuzant al testului comparativ, Rory pune un televizor pe bancheta din spate din Sandero, ca să arate că poate beneficia în Dacia de tot ce ar primi în Bentley. Adaugă un aparat de cafea, o frapieră improvizată și un cuptor cu microunde, ca să demonstreze că modelul românesc este mult mai practic.

“De ce ai avea nevoie de scaune cu funcție de masaj când poți plăti pe cineva să-ți facă masaj?”, întreabă britanicul.

El menționează că Dacia Sandero în versiune de bază are bare din plastic și un motor de 65 de cai putere. La aproape 12.000 de lire sterline, Sandero vine în versiune de top, cu ecranul de 8 inci cu navigație și versiunea pe GPL cu 100 de cai putere.

“Nu dă deloc senzația că este o mașină ieftină. Este cel puțin la egalitate cu un Volkswagen!”, insistă Rory. Despre motorul de 90 de cai putere, care pune în mișcare versiunea de test, spune însă, că sună cam ca un uscător de păr. Îi place însă transmisia și laudă modul în care răspunde direcția, dar și reacția suspensiei la trecerea pe denivelări. El le recomandă celor care vor o mașină de lifestyle să aleagă versiunea Stepway. “Gândiți-vă la ea ca la un Bentley Bentayga mai ieftin!”, spune britanicul.

În colțul opus, “rivalul” Bentley Flying Spur are motor W12 cu 635 de cai putere. De 3,8 secunde are nevoie pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h. Viteza sa maximă este de 320 km/h.

„Merită 100% să cumperi un Sandero sau un Sandero Stepway. Sunt mașini geniale, care arată ce poți face cu un buget redus fără să faci prea multe compromisuri”, este concluzia.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide