Groupe Renault își reorganizează activitatea. Dacia și Lada vor face parte din aceeași unitate de business

Autor: Marius Vișan 11 ian. 2021 Știri auto

Groupe Renault își reorganizează activitatea în jurul mărcilor sale, grupate în patru unități de business – Renault, Dacia & Lada, Alpine și New Mobility, ceea ce aduce la începutul acestui an schimbări la conducerea Dacia în România și pe plan regional.

Astfel, de la 1 ianuarie, Christophe Dridi, care era director general al Automobile Dacia și al Groupe Renault România, preia responsabilitatea perimetrului industrial din România, Rusia și Maroc, ca VP Global Access Industry și VP Industry Dacia și Lada.

Totodată, Mihai Bordeanu este numit, începând din 1 ianuarie, în funcția de Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe și Country Head România (din 1 februarie), informează site-ul Acarom.ro.

Mihai Bordeanu are o experiență de 22 de ani în marketing, comerț și business în companii cu profil auto și FMCG. În 2006 s-a alăturat echipei Toyota în România, unde a ocupat pe rând, funcțiile de director de marketing, director comercial şi director al mărcii Lexus pentru divizia Balcani. În 2010 a preluat funcţia de director de marketing în cadrul Renault Commercial Roumanie pentru mărcile Dacia şi Renault, din 2014 a fost director de marketing al Grupului Renault pentru piețele din Marea Britanie, Irlanda, Cipru și Malta (North Territory), iar din 2016, director de marketing pentru regiunea Eurasia.

Dacia, reper strategic pentru industria și economia României

“Mă întorc acasă cu un sentiment de mândrie pe care l-am simțit profund și pe care orice român îl are când vede mașini Dacia pe străzile din întreaga lume. Înțelegerea exigențelor clienților, modul în care ne-am adresat pe fiecare piață au contribuit, de la an la an, la recunoașterea internațională a acestei mărci emblematice pentru România. Mă alătur echipelor care au reușit aceste transformări progresive pentru o companie și o marcă aflate în inima românilor de peste o jumătate de secol“, spune Mihai Bordeanu.

Christophe Dridi și-a început cariera la Renault în 1993 ca inginer

În 2001, s-a alăturat echipelor Alianței Renault – Nissan, în Japonia, ca manager Calitate. Ulterior devine director Calitate Renault Mexic și, mai apoi, responsabil Incidentologie vehicule Renault la Technocentre, Franța. Din 2009, preia responsabilitatea de director Fabricație al uzinei din Casablanca și, ulterior, trece pe aceeaşi funcţie la uzina din Tanger, ambele din Maroc.

A condus din 2016 uzina Vehicule Dacia de la Mioveni, iar din 2018 a fost numit președinte director general Dacia și director general Groupe Renault România.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide