Dacia Spring a ajuns deja pe OLX. Care ar putea fi profitul pentru o mașină revândută cu zero km?

Autor: Marius Vișan 21 oct. 2021 Știri auto

La doar câteva zile de la debutul livrărilor modelului Dacia Spring au apărut pe OLX primele anunțuri de revânzare.

Un anunț postat chiar astăzi (21 octombrie) pe OLX.ro menționează că un utilizator vinde o Dacia Spring cu suma de 13.500 de euro.

”Vând Dacia Spring Electric, nouă (0 km), culoarea Cenote Blue (albastru).
Mașina este cumpărată full options, cu absolut toate dotările de care poate dispune, printre care:
– Comenzi volan
– Limitator de viteză
– Navigație
– Geamuri electrice și încălzite
– Camera spate
– Senzori de parcare
– Fast charge încărcare rapida DC30 + incărcător AC de casă la 220V
ș.a.m.d … include toate opțiunile.

….”

Intră în GALERIA FOTO

Care ar putea fi profitul unei astfel de tranzacții?

Cel mai probabil, este vorba de o Dacia Spring comandată în primăvara lui 2021. Dacia a deschis pe 20 martie precomenzile online pentru versiunea ”Comfort Plus” a primului său model electric. Aceasta era disponibilă la prețul de 18.100 euro (TVA inclus). Prin program Rabla prețul mașinii ajungea la acea vreme undeva sub 9.500 euro.

Dacă anunțul de vânzare găsit pe Olx.ro este real asta înseamnă că profitul celui care vinde mașina ar fi de aproximativ 4.000 de euro.

Totuși, ceva pare a fi în neregulă cu acest anunț. Există un mare semn de întrebare, pentru că, în cazul în care proprietarul mașinii a beneficiat de reducerea Rabla, aceasta îl obligă să nu vândă mașina pe o perioadă de un an de zile. Ori în cazul de față livrările Daciei Spring abia au început.

Spring, modelul electric al mărcii Dacia, și-a început aventura în România

Încă din vară am aflat că primele exemplare pe care marca le va livra pe piața din România clienților privați vor sosi undeva între lunile septembrie și octombrie 2021.

Iată că pe data de 7 octombrie o reprezentanță Dacia din Craiova a primit prima Dacia Spring livrată unui client privat din țara noastră. Apoi, pe data de 13 octombrie un alt client a intrat în posesia mașinii comandate încă din primăvară.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP). Acesta este cuplat la o baterie de 26,8 KWh. Bateria poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC. Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (regim urban).

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia, Olx.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide