Dacia – ţinta falsificatorilor

Autor: Oraan Mărculescu 26 sept. 2008 Știri auto
Dacia – ţinta falsificatorilor

14.980 seturi de plăcuţe de frână şi 28.500 ambalaje purtând inscripţia Dacia, dar şi 19.500 ambalaje marcate Renault au fost reţinute în data de 3 septembrie 2008 de către reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa – Autoritatea Naţională a Vămilor. SC Automobile Dacia SA a fost sesizată de către autorităţile vamale cu privire la această captură.

După analizarea şi testarea de către specialiştii Dacia a plăcuţelor de frână descoperite şi a ambalajelor, s-a ajuns la concluzia că acestea sunt contrafăcute şi încalcă un drept de proprietate industrială, prin utilizarea ilegală a mărcii Dacia, al cărui titular exclusiv este SC Automobile Dacia SA. În plus, piesele nu respectă caracteristicile tehnice, de calitate a materialului şi de dimensionare, şi nici marcajele specifice pieselor de origine Dacia.

Atât piesele, cât şi ambalajele urmează să fie distruse după încheierea procedurii juridice demarate în acest caz. Operaţiunea de distrugere se va desfăşura sub supravegherea unei comisii formate din reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale a Vămilor în calitate de deţinători, ai D.G.F.P. Constanţa, ai A.N.P.C., ai I.P.J. Constanţa şi ai Automobile Dacia SA.

Până în prezent, Grupul Renault a efectuat o serie de teste de uzură pe alte plăcuţe de frână contrafăcute. Testele au relevat faptul că distanţa şi timpul de frânare al vehiculelor echipate cu piesele contrafăcute sunt practic duble faţă de vehiculele echipate cu piese de origine.

Combaterea contrafacerii pieselor de schimb şi a comerţului cu acestea constituie una dintre priorităţile SC Automobile Dacia SA şi Renault Nissan Romania SRL, care desfăşoară acţiuni ample în acest sens, beneficiind de sprijinul tuturor autorităţilor abilitate.

În acelaşi timp, grupul Renault recomandă tuturor clienţilor utilizarea pieselor de schimb de origine, comercializate prin reţeaua de reparatori agreaţi Dacia şi Renault. Create după un caiet de sarcini bine definit de producător şi îndeplinind standarde înalte de calitate, inovaţie, design şi protecţia mediului, piesele de origine oferă un plus de securitate şi siguranţă la bord.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide