Dacia va participa din nou la raliul Aïcha des Gazelles din Maroc

Autor: Cristian Gubandru 25 feb. 2022 Știri auto

Dacia Duster va participa și anul acesta la raliul Aïcha des Gazelles din Maroc la categoria crossovere. Competiția este dedicată exclusiv femeilor și va avea loc în perioada 23-31 martie.

Anul acesta, trei echipe vor conduce câte un exemplar Dacia Duster. Aventura off-road va dura nouă zile, mașinile vor parcurge trasee de la Erfoud la Essaouira. Înscrisă la categoria Crossover, Dacia Duster va necesita o pregătire minimă înainte de a înfrunta nisipurile deșertului marocan.

Din 2017, Dacia Duster este campioană neînvinsă la categoria Crossover, câștigând de șapte ori în ultimele unsprezece ediții cu membri de sex feminin provenind din cinci țări (Franța, Maroc, Polonia, Belgia și Elveția).

La ediția de anul trecut, victoria în categoria “Crossover” a fost obținută de echipajul format din Hajar Elbied și Malika Ajaha (echipa 310).

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Hajar Elbied și Malika Ajaha vor concura pentru a treia oară la raliu la volanul unui Duster. Acești doi piloți ai grupului Renault se află la a treia participare în raliul Aïcha des Gazelles și speră să devină primul echipaj care câștigă două ediții consecutive la bordul SUV-ului Duster.

Celelalte două echipaje sunt formate din Marie Dumas și Juliette Crépin (echipa 301), respectiv Sabine Bonnet și Isabelle Radenac (echipa 304).

Desfășurat pentru prima dată în 1990, Raliul Aïcha des Gazelles din Maroc este un raliu doar pentru femei.

Programul raliului Aïcha des Gazelles

Vineri 18 martie – Nisa (Franța), verificări tehnice și administrative europene.
Sambata 19 martie – Nisa, plecare si transfer in Maroc.
Luni 21 martie – Maroc, sosire la Erfoud. Verificări tehnice și administrative pentru echipe non-europene.
Miercuri 23 martie – Maroc, prolog.
Joi 24 – joi 31 martie – Maroc, etape.
Vineri 1 aprilie – Maroc, transfer la Essaouira.
Sâmbătă 2 aprilie – Maroc, Essaouira, sosire, premierea.

Sursa: Dacia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia, Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc / Facebook


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide