Daimler a angajat 500 de persoane la Sebeş şi începe producţia la noua fabrică de cutii de viteze

Autor: mediafax.ro 15 mart. 2016 Știri auto
Daimler a angajat 500 de persoane la Sebeş şi începe producţia la noua fabrică de cutii de viteze

 


Grupul german Daimler va inaugura oficial în aprilie, la Sebeş, producţia de cutii de viteze de ultimă generaţie pentru automobilele Mercedez-Benz, proiectul de 300 de milioane de euro implicând angajarea a peste 500 de persoane la fabrica din judeţul Alba, informează Mediafax.ro.

Inaugurarea va avea loc la 4 aprilie, iar fabrica va produce cutii de viteză 9G Tronic.

„Ceremonia va marca începutul unei noi etape a proiectului de 300 de milioane de euro derulate de concernul Daimler în România, pentru extinderea producţiei de cutii automate de ultimă generaţie destinate automobilelor Mercedes, proiect ce a generat, până în acest moment, peste 500 de noi locuri de muncă”, arată filiale Daimler Star Transmission şi Star Assembly, într-un anunţ.

Lucrările de construcţie a fabricii au început în 2014.

Star Transmission, filiala concernului german Daimler în România, a fost înfiinţată în anul 2001 prin deschiderea unei unităţi de producţie la Cugir care produce roţi dinţate, axe şi componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteză şi sisteme de direcţie. Ulterior, în 2013 a fost deschisă o altă unitate de producţie la Sebeş care produce cutii de viteză automate.


Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide