Daimler a deschis o fabrică Mercedes-Benz în Rusia

Autor: Marius Vișan acum 3 ani Știri auto

Daimler a deschis oficial o fabrică de asamblare Mercedes-Benz în Rusia. La ceremonie a participat preşedintele Vladimir Putin, evenimentul marcând una din puţinele investiţii străine din industria auto din Rusia. Fabrica se află în oraşul Esipovo, la 40 km nord-vest de Moscova.

Vorbind la ceremonia inaugurală, Putin a declarat că uzina va produce 25.000 de maşini pe an şi că investiţia ar fi totalizat 19 miliarde de ruble (258 milioane de euro).

Putin a mai spus că fabrica, construită după ce Daimler a semnat un acord cu autorităţile ruse la începutul anului 2017, va angaja aproape 1.000 de persoane.

Mercedes va construi la această uzină modelul E-Class destinat piaţei locale. Ulterior aici se vor costrui şi SUV-uri ale brand-ului Mercedes-Benz. 

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide