Daimler a inaugurat Academia Mercedes-Benz în Ungaria, o investiţie de 9,2 milioane euro

Daimler a inaugurat Academia Mercedes-Benz în Ungaria, o investiţie de 9,2 milioane euro

Autor: Bogdan Cojocaru acum 2 ani Știri
Constructorul german de automobile Daimler a inaugurat Academia Mercedes-Benz, un centru de instruire în care a investit peste 3 miliarde de forinţi (9,2 milioane euro). Academia a fost construită lângă fabrica de automobile din Kecskemet (centrul Ungariei).
 
Investiţia a fost susţinută cu subvenţii de 622 de milioane forinţi (1,9 milioane dolari) de statul maghiar, scrie Budapest Business Journal. La ceremonia de deschidere au participat ministrul inovării şi tehnologiei Laszlo Palkovics. 

Referindu-se la reforma învăţământului profesional dual, Palkovics a spus că în prezent există aproape 2.000 de studenţi cu educaţie în acest sistem care participă la învăţământul superior şi peste 100.000 de studenţi care studiază în sistemul de învăţământ profesional dual. Numărul companiilor partenere implicate în sistem este mai mare de 700, a adăugat el. Christian Wolff, directorul executiv al Mercedes-Benz Manufacturing Hungary, a declarat că fabrica a jucat un rol de pionierat în introducerea trainingului dual în Kecskemet. 

Fabrica Mercedes-Benz din oraş are aproximativ 4 000 de angajaţi şi a reuşit să livreze anul trecut peste 190 000 de maşini compacte Mercedes-Benz, a adăugat el. La începutul acestui an, Daimler a pus piatra de temelie a unei noi fabrici, de 1 miliard de euro, la baza sa din Kecskemet. Noua fabrică, cea de-a doua pe care Daimler o are în Ungaria, va crea 2.500 de locuri de muncă, producţia urmând să înceapă în 2020. 
 

 

 Comentarii
Inchide