Daimler plănuieşte să renunţe la Mercedes Clasa X pentru a reduce costurile

Autor: ProMotor 16 iul. 2019 Știri auto
Daimler plănuieşte să renunţe la Mercedes Clasa X pentru a reduce costurile

Modelul Mercedes-Benz Clasa X ar urma să fie scos din producţie pe măsură ce compania mamă Daimler caută modalităţi de a reduce costurile, potrivit unor surse din cadrul constructorului, citate de Automotive News Europe.

Mercedes a lansat modelul în 2017, cu scopul de a oferi diversitate gamei sale de vehicule comerciale uşoare, dar şi să-şi facă intrarea în segmentul foarte căutat al pick-up-urilor.

Doar 16.700 de modele au fost vândute anul trecut în Europa, Australia şi Africa de Sud. Statele Unite, unde cererea este în principal pentru camionete de dimensiuni mari, a fost exclusă ca piaţă de desfacere.

Încă de la început, Clasa X nu a fost pe măsura aşteptărilor. Preţul său, începând de la 37.294 de euro în Germania, a fost ridicat. Competiţia este foarte dură în acest segment, unde concurează şi VW Amarok şi Ford Ranger. Totodată, modelul a fost subiectul unor campanii de rechemare.

În cadrul acordului încheiat de Daimler cu Renault-Nissan, Clasa X foloseşte aceeaşi platformă ca Nissan Navara şi Renault Alaskan, fiind produs în fabrica Nissan din Barcelona.

În luna februarie, fostul CEO Dieter Zetsche a abandonat planurile de a construi Clasa X pentru pieţele din America de Sud la fabrica Renault-Nissan din Argentina.

La începutul lunii iulie, Daimler şi-a redus prognoza de profit pentru a 4-a oară în ultimele 13 luni.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide