Dan Negru, semnal de alarmă în ceea ce privește drumurile din România. Mesajul postat pe Valea Oltului

Autor: Daniel Samoilă 03 nov. 2021 Știri auto

Dan Negru transmite un mesaj important din trafic. Omul de televiziune a scris pe Facebook despre un subiect „sensibil”: numărul victimelor accidentelor rutiere.

Negru se află pe Valea Oltului și, în timp ce stătea în coloana de mașini, acesta a făcut un selfie și a publicat următorul mesaj pe Facebook:

„Când se vor liniști toate de acum, să cerem o încă o stare de urgență pentru o „pandemie” veche : șoselele românești.

Cu 97 morți la milionul de locuitori, România e pe primul loc in Europa la numărul victimelor accidentelor rutiere.”

Intră în Galeria FOTO

Când se produc cele mai grave accidente rutiere

Principalele cauze ale accidentelor rutiere, conform datelor furnizate de Poliția Română, sunt: viteza excesivă, urmată de traversarea neregulamentară ori neacordarea de prioritate în trafic.

Următoarele cauze în ordinea frecvenței lor de manifestare sunt: abaterile bicicliștilor, neacordarea de prioritate pietonilor și neacordarea de prioritate vehiculelor.

În cursul anului 2020 s-au înregistrat 22.836 accidente de circulație rutieră cauzatoare de vătămări corporale, rezultând un număr de 29571 persoane accidentate, din care 5,6% persoane accidentate mortal, se arată într-un studiu al INS.

Un rezultat mai puțin așteptat al studiului este o confirmare a faptului că cele mai multe accidente grave se produc atunci când nu ar trebui să aibă loc. Mai exact, ziua, în condiții de vizibilitate perfectă și carosabil uscat – condiții meteo ideale.

Astfel, 71,9% din numărul total de accidente au avut loc în timpul zilei, iar 83,7% din accidente au avut loc pe carosabil uscat. Se pare că șoferii sunt mult mai atenți atunci când se confruntă cu vizibilitate scăzută sau carosabil alunecos.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Dan Negru



Comentarii
Inchide