Daniel Tomescu (STACS): „Aș schimba amenzile, le-aș face mult mai mari!” – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 iun. 2023 Știri auto

Daniel Tomescu de la „STACS” a fost invitatul ediției cu numărul 9 din „Podcast cu Prioritate”, o ediție în care a tratat și doleanțele sale legate de codul rutier, printre care se numără și chestiunea amenzilor.

Siguranța rutieră este un aspect foarte important, dar care uneori ajunge să fie neglijat. Vedem diferite situații în care șoferii conduc cu viteze foarte mari, mult peste vitezele legale impuse pe tronsoanele de drum din România, fapt ce îi pune îi pune în pericol pe ceilalți participanți la trafic.

Daniel Tomescu de la STACS a fost invitatul ediției cu numărul 9 din „Podcast cu Prioritate”, unde a povestit despre mașinile sale, proiectul Streetmaniacs, dar a abordat și subiectul amenzilor rutiere, despre care Daniel crede că sunt prea mici.

Pe lângă amenzi, el crede că problema constă și în mentalitate

„Aș schimba amenzile, le-aș face mult mai mari!”, spune Daniel. „M-a și oprit un polițist să mă certe că am zis că poliția nu stă afară pe ploaie”, mai adaugă el. De asemenea, el spune că interesul său nu este acela de a crea dificultăți poliției, ba din contră. Daniel povestește cum, atunci când era un tânăr, lua foarte multe amenzi tocmai din cauza faptului că vorbea urât cu polițiștii. Mai târziu a realizat că nu este comportamentul adecvat: „Șmecheria e să nu plătesc amenda”.

Daniel spune că ar modifica nu doar amenzile, ci și mentalitatea personalului din cadrul Poliției Rutiere. El consideră că ar trebui ca atât mașinile de poliție, cât și polițiștii, să poarte camere video care să înregistreze activitatea acestora, fiind astfel mult mai puțin predispuși să accepte mită sau să ceară sume de bani.

Cât este punctul de amendă în România?

Punctul de amendă a rămas același și în 2023, respectiv 145 de lei. Codul Rutier actual prevede că punctul de amendă are o valoare de 10% din salariul minim brut pe economie. Cu toate acestea, valoarea punctului-amendă este plafonată din anul 2017. Deci, chiar dacă valoarea salariului minim a tot crescut, nivelul amenzilor a rămas același.

În 2017 punctul de amendă a fost majorat de la 125 la 145 de lei. Atunci, salariul minim brut pe economie era de 1.450 de lei. Punctul de amendă a fost plafonat apoi, anual, prin ordonanțe de urgență.

Podcastul integral poate fi urmărit AICI:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide