Dartz Prombron Black Shark e maşina perfectă pentru traficanţii de droguri

Autor: Iulian Dnistran 20 oct. 2014 Știri auto

Vedetele sau persoanele cu foarte mulţi bani (şi ceva probleme cu legea) au uneori nevoie de maşini sigure. Iar câteva alegeri de bun simţ ar fi un S-Class blindat sau un X5 blindat. Dar să nu uităm, totuşi, că există şi oameni care vor să iasă în evidenţă. Aşa că puteţi să faceţi cunoştinţă cu monstruozitatea numită Dartz Prombron Black Shark.

Probabil ai auzit deja de Dartz; maşinile companiei letone au apărut în filme ca Die Hard 5 şi The Dictator şi sunt cunoscute pentru preţurile astronomice şi designul exterior cam greu de digerat (a, da, şi pentru tapiţeria din piele de penis de balenă).

Potrivit datelor oficiale, noul Prombron Black Shark are la bază măruntaiele mecanice ale unui Mercedes-Benz GL-Class şi poate fi îmbrăcat în blindaj care oferă protecţie balistică până la nivelul B7 (adică rezistă la focuri trase de un AK-47 sau un M14).

Puterea maximă ar putea fi (dacă doreşte clientul) chiar şi de 1.500 CP, iar lista de gadgeturi include, printre altele, mânere de uşi care se retrag automat în interior şi îi pot electrocuta pe paparazzi.

Dacă te întrebi cât costă o asemenea grozăvie, îţi răspunde chiar Leonard F. Yankelovich, preşedintele Dartz: începe cu orice cifră vrei şi adaugă şase zerouri la sfârşit. Suficient pentru a-l face pe un proprietar de Bugatti să se simtă ca „un cerşetor” (tot cuvintele lui Yankelovich, nu ale mele).

Doar zece exemplare vor fi construite, dintre care cinci sunt destinate exclusiv pieţei din China.

Tu ce zici: merită o avere această maşină?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide