Daună totală dintr-o greşeală neforţată

Autor: Marius Vișan 27 iul. 2017 Știri auto

Deşi motoarele sunt fabricate din fontă, aluminiu şi oţel, ele pot fi foarte fragile uneori. Având în vedere că un motor poate fi comparat cu o pompă în care au loc mii de explozii în fiecare minut, unul dintre aspectele vitale ale unui motor este că trebuie avut mare grijă la fluidele care intră în el. Apa are rolul de răcire, uleiul de ungere, benzina de aprindere. 

Din păcate, proprietarul acestui Mini a înţeles greşit cum funcţionează maşina, şi i-a pus lichidul de spălare a parbrizului în motor. 

După îndepărtarea capacului supapei, mecanicii au găsit acolo un dezastru. Când s-au uitat pe dedesuptul maşinii situaţia era şi mai dramatică. Pe motor se depusese un strat care semăna cu un fel de noroi, care, după spusele mecanicilor, a afectat iremediabil maşina. 

Potrivit fotografiilor încărcate pe un grup francez de Facebook, proprietarul a turnat în motor cinci litri de lichid de spălare a parbrizului.

Maşina a fost apoi condusă pentru aproximativ zece minute, permiţând fluidului să ajungă în fiecare colţişor al blocului motorului, culminând cu rateuri şi oprirea motorului. 

Ar putea fi cea mai gravă eroare de întreţinere a motorului din toate timpurile? 

Sursă: drivetribe.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide