E daună totală și totuși merge! Cât costă o epavă de Tesla Model 3?

Autor: Elena Luchian 13 apr. 2020 Știri auto

Un proprietar de Tesla Model 3 își vinde mașina pe ebay. Nimic neobișnuit până acum. Dar este vorba, de fapt, despre epava sedanului compact, implicat într-un accident și declarat daună totală.

GALERIE FOTO

În mod surprinzător, Tesla Model 3 este încă funcțională, deși arată de parcă ar trebui să meargă direct la fiare vechi.

Când mașina accelerează, bucăți din ea atârnă și zgârie asfaltul.Portierele sunt prinse cu bandă adezivă albastră. La bord au rămas doar volanul, un scaun improvizat și cotiera. Au dispărut acoperișul, aripile, capota și capacul portbagajului, probabil mult prea avariate atunci când mașina s-a răsturnat.

Și mai surprinzător este că proprietarul vinde această epavă la licitație, convins că mașina poate fi reconstruită și că viitorul proprietar va face o super afacere. Cei interesați au licitat deja până la 14.100 dolari, scrie site-ul floteauto.ro. Licitația se va opri la 15.000 de dolari.

Ca să o vândă cu asemenea sumă, proprietarul rus, care locuiește în Canada, a schimbat deja suspensia și cele două punți. Canadianul estimează că bateria valorează 7.500 de dolari, motorul din spate, cu tot cu cadru, ar fi cotat la 9.000 de dolari, motorul de pe puntea față – 3.500 de dolari. El spune că toate acestea sunt aproape intacte și perfect reutilizabile.

Citește și:

Tesla la apă! Un șofer luat peste picior după ce s-a lăudat că a făcut off-road cu un Model Y

La viața ei, această Tesla Model 3 a fost versiunea de top, Long Range Performance, cu preț de pornire de peste 60.000 de euro în Europa.

Vârful de gamă este pus în mișcare de două motoare electrice, câte unul amplasat pe fiecare dintre cele două punți. Propulsoarele dezvoltă împreună 585 de cai putere și un cuplu maxim de 750 Nm. De doar 3,4 secunde are nevoie Tesla Model 3 Long Range Performance pentru a accelera de la 0 la 100 km/h și poate parcurge până la 530 de kilometri între două încărcări, în ciclul WLTP.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide