De ce Audi dă afară aproape 10.000 de oameni?

Autor: Elena Luchian 26 nov. 2019 Știri auto
De ce Audi dă afară aproape 10.000 de oameni?

Audi va da afară aproape 10.000 de angajați la nivel global până în 2025, relatează Bloomberg. În schimb, cei care lucrează pentru constructorul auto premium pe teritoriul Germaniei stau liniștiți până în 2029.

Măsura radicală face parte din strategia companiei care intenționează să eficientizeze costurile, reducând cheltuielile cu până la 15 miliarde de euro în următorii trei ani. Acestea vor fi direcționate, în mare parte, către divizia de mașini electrice și către tehnologiile de rulare autonomă și digitalizare, care sunt deosebit de costisitoare. Tot pentru a reduce cheltuielile, nemții au decis și eliminarea roadster-ului TT din gama sa și înlocuirea acestuia cu un model cu emisii zero, în viitorul apropiat. Bloomberg scrie și că astfel, Audi încearcă să-i prindă din urmă pe rivalii de la Mercedes-Benz și BMW, în cursa vânzărilor, la conducerea căreia se află compania de la Stuttgart.

Procedura de concediere va include pensionări anticipate, dar și plecări voluntare, în urma unui acord al angajaților vizați cu producătorul. Sindicatele negociază cu șefii companiei un plan de încetare a contractelor, care să fie avantajos pentru ambele părți.

Audi in Ingolstadt

61.000 de persoane lucrează pentru compania din Ingolstadt pe teritoriul Germaniei, dar aceștia nu vor fi afectați de valul de concedieri în următorii zece ani. În schimb, nemții intenționează să angajeze aproximativ 2.000 de specialiști, care să pună umărul la dezvoltarea mașinilor electrice.

De punerea în aplicare a strategiei va fi responsabil fostul CEO de la BMW, Markus Duesmann. Din luna aprilie a anului viitor, Duesmann va prelua poziția actualului CEO Audi, Bram Schot. Acesta i-a luat locul fostului șef Rupert Stadler, arestat în scandalul Dieselgate.

Audi are în plan nu mai puțin de cinci modele electrice și șapte modele plug-in hybrid în următorii doi ani, iar până în 2025, nemții intenționează să-și extindă gama de mașini electrificate la peste 30. Primul EV din istoria companiei, SUV-ul E-Tron, este produs la uzina companiei de la Bruxelles, dar modele cu emisii zero vor vedea lumina zilei și la două uzine de pe teritoriul Germaniei: Ingolstadt și Neckarsulm.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Audi



Comentarii
Inchide