De ce Drumul European E85 este considerat „criminal” – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 17 feb. 2024 Știri auto

Drumul European E85 a dobândit o reputație nefastă de-a lungul anilor, dar care este motivul pentru care se întâmplă cu adevărat atât de multe accidente pe această șosea?

România se situează pe primul loc în Europa atunci când vorbim de accidentele rutiere.

Statistica evenimentelor rutiere înregistrate în 2023 demonstrează că șoselele din România sunt printre cele mai periculoase din Europa. În fiecare zi au rezultat, în medie, cel puțin 13 victime în urma accidentelor rutiere produse în țara noastră. Conform unui raport publicat de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR),  în anul 2023, la nivel naţional, au fost înregistrate 4.525 de accidente rutiere grave.

E85 se numără printre cele mai periculoase drumuri din România, cu o reputație nefastă creată de-a lungul anilor. În cel mai nou episod din „Podcast cu Prioritate”, George Grigorescu a explicat de ce au loc atât de multe accidente pe ceea a ajuns să se numească „drumul morții”.

George Grigorescu explică motivul accidentelor frecvente

„Infrastructura rutieră este cum este, dar atunci când se merge cu 140 km/h pe acel E85, care este criminal, și e criminal pentru că conducătorii auto sunt criminali, cei de la volan”, a declarat George Grigorescu. „Benzile alea neinspirate totalmente, cu falsa idee că mergi pe acostament, e un acostament, pot să fie bicicliști, căruțași, mașini staționate, aia nu e bandă de circulație. Și sunt toți localnicii, cei care frecventează, care ei fac legea, trebuie să te dai la o parte”, a mai adăugat George.

De asemenea, el consideră că nu doar drumurile sunt o problemă, ci și șoferii români, care nu sunt deloc disciplinați: „Dacă schimbăm conducătorii auto cu austrieci, elvețieni, nemți, francezi, italieni, brusc se reduc accidentele”.

Astfel, dacă oamenii ar conștientiza riscurile la care se expun și nu ar mai conduce cu viteze excesive, numărul accidentelor ar putea fi redus drastic. Totuși, pentru acest lucru este nevoie de educație, proces care ar trebui început încă de la vârste fragede, din școală.

VIDEO

Puteți urmări emisiunea integrală mai jos:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide