FOTO. De ce e atât de important Airbag-ul în cazul unui accident rutier

Autor: Daniel Samoilă 21 dec. 2021 Știri auto

Niciun șofer din lume nu vrea să treacă printr-un accident rutier, dar, din păcate, aceste evenimente sunt inevitabile în trafic. Sunt cazuri în care accidentele se soldează cu victime, dar au fost și cazuri în care șoferul și pasagerii au scăpat doar cu răni și cu o sperietură zdravănă.

Cazurile fericite în care oamenii au scăpat cu viață în urma unui accident rutier se datorează și sistemului de siguranță instalat pe autovehicul – Airbag-ul.

Intră în Galeria FOTO

Airbag-ul este ca o „pernă de aer”, realizată dintr-un material rezistent, care în urma unei reacții chimice care provoacă o mică explozie se umflă rapid și atenuează șocul resimțit de șoferul mașinii și pasagerii acestuia, în cazul unui nefericit incident în trafic.

Sistemul Airbag este unul pasiv și se activează doar în momentul unui impact. În momentul în care mașina în care te afli s-a ciocnit cu o alta, acest sistem se activează în aproximativ 0.004 secunde. Viteza de deschidere a unui airbag este de aproximativ 300 km/h.

Cum să utilizezi cât mai eficient sistemul Airbag în mașina ta

Ca să te asiguri că sistemul Airbag este eficient, atunci trebuie să utilizezi toate sistemele de siguranță ale vehiculului. Spre exemplu, centura de siguranță sau tetierele. Cele trei sisteme de siguranță acționează simultan și reduc numărul deceselor în urma unui impact violent.

În cazul unui impact, corpul se deplasează din inerție înainte, iar în lipsa centurii de siguranță declanșarea Airbag-ului devine periculoasă. Purtarea centurii de siguranță reduce semnificativ efectele inerției, corpul uman fiind reținut înspre scaun, iar Airbag-ul va atenua șocul.

Și poziția scaunului trebuie setată corect pentru ca Airbag-ul să atenueze șocul. Se recomandă să nu amplasezi obiecte grele pe planșele Airbag și nici să nu te sprijini pe acestea.

Sistemul Airbag a fost creat în Germania și America și a fost îmbunătățit de-a lungul timpului și și-a demonstrat eficacitatea. În prezent există mai multe tipuri de Airbag-uri: de la frontale și laterale, la cele cortină, pentru genunchi și chiar pentru pietoni.

De asemenea, trebuie să știi că un Airbag odată acționat nu mai poate fi reperat, ci trebuie înlocuit.

Sursa: Facebook / Safe market by RAR

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Safe market by RAR



Comentarii
Inchide