De ce extinde Koenigsegg fabrica din Ängelholm, Suedia

Autor: ProMotor 07 feb. 2022 Știri auto

Producătorul suedez de automobile Koenigsegg intenționează să extindă fabrica din Ängelholm cu o clădire nouă, care va conține o linie de producție și asamblare, lounge pentru clienți, birouri, săli pentru evenimente, un showroom și spații comerciale.

Koenigsegg va asambla pe noua linie de producție hypercar-ul Gemera.

Koenigsegg va avea un nou circuit pentru teste

Investițiile vor presupune, de asemenea, spații suplimentare de depozitare și pre-producție, deschiderea unui centru de experiență unic și o pistă complet nouă în complex. Circuitul va permite testarea prototipurilor dezvoltate de compania suedeză, dar și pe cele înainte de livrare.

În total, extinderea are ca rezultat o amprentă a construcției de peste 30.000 de metri pătrați. Compania mai deține un complex de 11.000 de metri pătrați în Ängelholm, construit anul trecut. Prin urmare, producătorul suedez de automobile are suficient spațiu pentru a-și dezvolta operațiunile în următorii ani.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noua fabrică Gemera va fi conectată la clădirea de birouri existentă a Koenigsegg. Cele patru foste hangare ale forțelor aeriene sunt transformate în spații de producție și asamblare.

Designul exterior al noii fabrici Gemera este inspirat de aranjamentul asemănător unui acordeon al vechilor fabrici suedeze, unde spațiul și lumina naturală sunt maximizate. În interior, este un spațiu deschis, dar care poate fi extins, care va găzdui programul Gemera.

Noi angajări la Koenigsegg

Prin extinderea centrului din Suedia, compania suedeză va majora numărul angajaților. Până la sfârșitul anului 2023, încă 100 de ingineri și 150 de lucrători în producție se vor alătura companiei, însumând un număr total de aproape 800 de angajați.

Pentru angajați, în jurul facilităților Koenigsegg din parcul Valhall, va fi creat un spațiu verde cu săli de sport în aer liber și locuri de luat masa în aer liber.

Koenigsegg va construi și un centru de 800 de metri pătrați având rolul unui muzeu cu primele modele dezvoltate de companie, cât și cele din prezent.

Gemera, supercar de 1.700 CP

Supercarul, descris ca „Mega-GT” de către Koenigsegg, este primul model cu patru locuri al casei și va fi produs în numai 300 de exemplare. Acesta are un motor termic amplasat central. Are o clindree de 2,0 litri și dezvoltă o putere de 600 CP. Încă trei motoare termice, unul în față și două în spate, completează puterea lui Gemera. Și o completează bine, până la 1.700 CP!

Fondată în 1994 de Christian von Koenigsegg, Koenigsegg Automotive AB are sediul în Ängelholm și are aproximativ 500 de angajați.

Sursa: Koenigsegg

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide